Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Evelina Gold

Freelancejournalist

Om mig

JOURNALISTIK, KOMMUNIKATION OG UNDERVISNING

SOM JOURNALIST brænder jeg for fortællingen, der taler til hjernen gennem hjertet. Derfor har jeg oftest fokus på historier med mennesket som udgangspunkt. Jeg har leveret portrætter, interview, reportager, features og de skæve, finurlige historier til magasiner, dagblade og radio/podcast - både på skrift, lyd og video - til tryk, til nettet og sociale medier.
Blandt mine kunder er Folkeskolen, Information, Vores Børn, Ud&Se, den2radio, Tønder Festival, Berlingske Tidende, Berlingske Business, Jyllands-Posten, Euroman, HusForbi, Højskolebladet, Orange Press, Magasinet Psykologi, Center for Kunst og Kultur m.fl.

Desuden beskæftiger jeg mig meget med country- og folkmusik. De seneste fire år har jeg været med til at lave over 60 videointerviews med kunstnere på Tønder Festival, og senest for Jazz på Balders Plads under Copenhagen Jazz Festival.
Jeg står sammen med min journalistiske og musikalske partner in crime bag podcastserien ‘Ladies of Folk’ om country- og folkmusik og dens fortællinger, som kan findes i alle podcast-apps eller på den2radio.dk.

SOM KOMMUNIKATIONSMEDARBEJDER, webredaktør og pressemedarbejder har jeg primært arbejdet i ngo’er og folkeoplysningsorganisationer. Min erfaring spænder fra web og nyhedsbreve over sociale medier til pressearbejde, publikationer m.m. Blandt mine kunder og arbejdsgivere er Danner, Folkehøjskolernes Forening, Red Barnet, Verdens Bedste Nyheder, Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, SOS Børnebyerne, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Københavns Kommune, Naturstyrelsen m.fl. 


SOM UNDERVISER tager jeg, ligesom i min journalistik, udgangspunkt i det enkelte menneske. Jeg har undervist elever på en lang række danske højskoler i journalistik, storytelling og interkulturel kommunikation og stået for et intensivt forløb i mundtlig historiefortælling for unge med flygtningebaggrund. Jeg har også lavet medietræning for unge fra Dialogkorpset, holdt workshops og foredrag om interkulturel kommunikation for højskolelærere og undervist børn og unge i interviewteknik og basal journalistik.

CV