Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Annelise Mølvig

Journalist Kommunikation Underviser Podcaster Kursusleder

Om mig

• Erfaren underviser i at skrive godt og klart
• Tilrettelægger kurser og konferencer 
• Kommunikation, SoMe, pressearbejde og ghostwriter
• Artikler – det præcise portræt, den levende reportage, den hurtige nyhed og den grundige baggrundsartikel
• Nyhedsbreve til alle platforme
• Podcast
• Redaktør af magasiner og fagblade 

Jeg beskæftiger mig med vidt forskellige emner lige fra svært tilgængelig videnskabelige som neutron- og røntgenforskning over til mindretalspolitik og grænseoverskridende kultursamarbejde til portrætter. Selvfølgelig på mange platforme: aviser, magasiner, radio, podcast, SoMe, tv og web. 

Det gør jeg enten som journalist eller kommunikations-konsulent.

Som tidligere redaktør for fagbladet Journalisten og kommunikationsmedarbejder i Pressenævnet har jeg stor indsigt i mediespørgsmål samt presseetik.

Jeg har flere års erfaring i at undervise akademikere og fagnørder i at formidle deres stof klart og godt. Det har jeg blandt andet gjort på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, men også i eget regi. Jeg tilbyder blandt andet intensive kurser, hvor vi tager udgangspunkt i kursistens/kursisternes egne tekster og gør dem bedre.

Et af mine specialer er, at jeg omsætter komplekse tekster med avancerede fagudtryk til et forståeligt sprog for den interesserede, men forudsætningsløse læser.

Desuden arrangerer jeg kurser i kommunikation for fotojournalister og fotografer.

Jeg har igennem en årrække arbejdet for Flensborg Avis og gør det stadig. Dermed har jeg dækket hele Sydslesvig fra lokal- og mindretalsjournalistik til lands- og erhvervspolitiske emner. Der er nok ikke den forening i det danske mindretal, jeg ikke har besøgt. Desuden har jeg i flere omgange været vikar for redaktøren på Fokus, Dansk Skoleforening for Sydslesvigs blad, samt løst opgaver for andre organisationer i mindretallet.

I marts 2019 grundlagde jeg podcasten "Grønlandske Livshistorier", www.groenlandske-livshistorier.dk,  sammen med en kollega. Vi har gennemførst tre rejser til Grønland af hver cirka 3 ugers varighed og har undervist skoleelever og studerende i Nuuk, Sisimiut, Ilulissat og Aasiaat i at lave deres egne podcast-episoder. Desuden har vi selv bidraget med podcast-episoder. Lige nu planlægger vi de næste ture i 2021.