Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Yderligere barselshjælp

Vigtige links og adresser.

Af Sus Falch

Tjek freelancegruppen.dk

På freelancegruppen.dk finder du artikler om kolleger, der har været på barsel, og hvordan de greb det an. Læs bl.a. om Stine Daugaard, der arbejde videre under sin barsel. 

Netværk og spørg andre freelancere

Netværk dig til andres erfaringer ved at spørge, hvordan de gjorde, på fx FreelanceGruppens mail-netværk PingPong eller på gruppens Facebook-side. 

Brug DJ’s konsulenter

DJ har konsulenter, som er super-skarpe på rådgivning omkring barsel. Brug dem hellere en gang for meget end en gang for lidt. Du finder dem her eller ved at ringe på tlf. 3342 8000 og blive viderestillet til den konsulent, der kan hjælpe. Åbningstid mandag-fredag 9-16.

Selvstændig – sådan søger du barselsdagpenge

Selvstændige med CVR-nummer skal søge om barselsdagpenge via virk.dk/nemrefusion. Husk, du skal have en aktiveret digital medarbejdersignatur og skal dokumentere, hvor meget du har arbejdet, som regel ved hjælp af seneste årsregnskab.

Lønmodtager – sådan søger du barselsdagpenge

Lønmodtager-freelancere og selvstændige uden CVR-nummer skal kontakte Udbetaling Danmark for at søge om barselsdagpenge. Læs mere på borger.dk/barsel, hvor du også kan sende digital post med spørgsmål. Har du brug for at tale med en rådgiver, kan du ringe på tlf. 7012 8064, man.-ons. 8-16, tor. 8-18 og fre. 8-15.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk