Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Thomas Arnbo, genopstiller

Der er brug for at flest mulige fagligheder i FreelanceGruppens arbejde for bedre vilkår for freelancere. Derfor har jeg valgt igen at stille op til bestyrelsen, og styrke den indsats, som jeg har bidraget med siden 2017.

Thomas Arnbo

Thomas Arnbo

Som freelance fotojournalist siden 1998, kun afbrudt af fastansættelser i hhv. 2006 - `08 og i 2010 -`12, har jeg indgående kendskab til de vilkår, der er for selvstændige fotojournalister og fotografer i Danmark. Jeg ved, hvor svært det kan være at navigere i freelancelivet, med meget svingende indtægter og et stigende pres på priser og vilkår. Al den viden har jeg i bestyrelsesarbejdet bidraget med på bestyrelsesmøderne generelt, og specifikt som medlem af Kursusudvalget, Udvalget for faglige klubber, og i Udvalget for medier og kommunikation på print og web.

I det seneste år har jeg været med til at forhandle overenskomsten i DMA-forhandlingerne, der resulterede i starten af et periodeprojekt, der konkret forpligter arbejdsgiverne i at afdække freelancevilkårene på dagbladsmarkedet til brug for fremtidige forhandlinger om en egentlig overenskomst. Ikke mindst har jeg bidraget med input til de seneste forhandlinger om Medieaftalerne, hvor væsentlige forbedringer netop er blevet gennemført. Også FreelanceGruppens arbejde for at tilbyde medlemmerne faglig opkvalificering har haft gavn af min indsats, dels som arrangør af en række skrivekurser for fotografer, og specielt med gennemførelsen af det længerevarende kursus “Skab dit store fotoprojekt!”, hvor deltagerne fik erfaringer i at gennemføre og skaffe finansiering til et større fotoprojekt. Kurset resulterede i den flotte udstilling, “13 fotografer, 13 fortællinger” med fotoreportager fra både USA, Afrika, Asien og Danmark, der blev vist i PixlArts udstillingsbus i hhv, København, Odense og Århus, og i deres udstillingshal i Nordjylland.

Jeg håber på at kunne få lov til give mit bidrag til for bedre vilkår for freelancerne også i den næste valgperiode.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk