Gå til hovedindhold
Bliv medlem

TEMA: sygdom og forsikring

TEMA: sygdom & forsikrikng

Martin Kurt Haglund

 

Af Karin Bech

Systemet er fyldt med huller

Flere freelancere oplever, at de ikke kan sygemelde sig eller ikke får den dækning fra det offentlige, de har krav på. Lønmodtagere, selvstændige og kombinatører ryger i forskellige fælder, men generelt er det især et stigende problem at få hjælp i forbindelse med "gråzonesyg-domme" som stress. Og det er blevet en næsten umulig kamp at få tilkendt førtidspension.

4 eksempler: så galt kan det gå

Her får du fire eksempler på, hvad der sker i mødet mellem freelancere, der bliver ramt af sygdom, og systemet. DJ's socialrådgiver Lone Malm giver gode råd.

Sådan er - eller bør du være - dækket af den offentlige sygeforsikring

Der er forskel på dine sygedagepengevilkår alt efter om du er lønmodtager, selvstændig eller kombinatør. Bliv klogere på forskellene her.

Få overblik over de vigtigste forsikringer ved sygdom og ulykker

Her kan du se, hvordan du er dækket af det offentlige, og hvilke forsikringer, du selv kan tegne. Du kan også se, hvordan du sygemelder dig som henholdsvis lønmodtager, selvstændig, kombinatør og ledig.

Guide: 7 gode råd om sygdom, ulykke og forsikring

 

Artiklerne i dette tema er udarbejdet som generelt informationsmateriale. Ud over information fra Dansk Journalistforbund og Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation & Sprog er teksterne baseret på informationer fra en række kilder, som skribenten finder troværdige, fx ATP, borger.dk, forsikring & pension, Finanshuset, Uvildige og Ugebrevet A4. Informationerne er ikke tilpasset medlemmernes personlige forhold og kan ikke erstatte individuel rådgivning. Emnet er er kompliceret, og regler og praksis ændres løbende - kontakt Dansk Journalistforbunds socialrådgiver eller jurister, hvis du har brug for personlig rådgivning.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk