Gå til hovedindhold
Bliv medlem

TEMA: Sådan bliver du redaktør på freelancebasis

Som freelancer synes afstanden til redaktørstolen måske lang og muligheden for at indtage den uden for rækkevidde. Men mulighederne er bedre end nogensinde. Læs her, hvordan du gør.

Redaktør på freelancebasis

Martin Kurt Haglund

 

Af Anne Anthon Andersen

Freelancere erobrer redaktørstolene. Medieforsker: ”Der sker en massiv udlicitering”

Freelanceres muligheder for at hente redaktørjobs hjem til butikken er bedre end nogensinde, vurderer medieforsker fra DMJX. Ændrede vilkår i branchen og større faglig anerkendelse af freelancerne spiller ind. Men redaktørrollen stiller nye krav.

Mediechef vil have freelanceredaktører: "Det skaber en særlig dynamik og intensitet"

Freelanceredaktører er en vej til kvalitetssikring af idéudvikling og indhold i en opbrudstid, vurderer mediechef på iBureauet, der med succes udliciterer redaktørjobs til freelancere. Freelancerens fleksible tankegang og store overblik giver gode forudsætninger for at indtage redaktørstolen, vurderer tidligere freelancer - nu redaktør - Ulrikke Moustgaard.

Guide til god stil: Sådan bliver du en fair og succesfuld redaktør

Som freelanceredaktør får du pludselig ansvar for både produkt og andre freelancere. Vi har spurgt Freelancegruppens formand og en redaktør med freelanceerfaring, hvordan man bliver en fair og succesfuld redaktør for de freelancere, man selv sætter i gang.

Mette Kjærsgaard blev bogredaktør på freelancebasis. Så ringede P1, Lorry og Radio 24syv

Mette Kjærsgaard fik et fagligt alibi for virkelig at nørde igennem inden for sit stofområde, da hun fik ansvaret for et større bogprojekt. Efterfølgende har hun mærket interesse fra flere medier, der vil interviewe hende som ekspert.

Bille Sterll: "Hvis man arbejder for et magasin, kan man lufte idéen om et særtillæg"

Start med mindre redaktørjobs og byd ind med nye idèer eller tilbyd at forbedre kundens eksisterende produkter. Sådan lyder opfordringen fra Bille Sterll til andre freelancere, der vil prøve kræfter med redaktørrollen.

Mette Trudsø: "Redaktørrollen giver pondus og ekspertstatus"

Mette Trudsø, veksler mellem opgaver som skrivende journalist og freelanceredaktør i sin virksomhed. Redaktørtitlen gør det lettere at sælge til nye kunder. Den giver også pondus over for virksomheder og organisationer, som betaler bedre end medierne. 

Mette Trudsø

Pia Ülgen

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk