Gå til hovedindhold
Bliv medlem

TEMA: Freelancefællesskaber

Flere penge, større opgaver, mere arbejdsglæde. Fordelene er mange ved at gå sammen med andre freelancere. I dette tema sætter vi spot på arbejdsfællesskaber, fordele og faldgruber.

Journalistbureauet TANK: ”Vi tør satse større i fælleskab”

Tre journalister er gået all in på fællesskabet i et nyt bureau, Journalistbureauet TANK, hvor de fordeler al indtjening i firmaet ligeligt mellem sig. Det giver mod til at kaste sig ud i større journalistiske projekter.

Rådgiver: Samarbejde har enorm økonomisk værdi

Samarbejde er blevet en professionel kompetence. En kompetence, man som freelancere skal tænke i at styrke, hvis man vil se sin forretning vokse. For freelancere og selvstændige, der er gode til at samarbejde, lykkes bedst. Det mener Margrete Bak, partner i Karlbak, som udvikler rådgivningsforløb og workshops for selvbeskæftigede og mikrovirksomheder.

Media Evolution City: Malmø’s mediebranches innovative fælleshus

I Malmø har medlemsorganisationen Media Evolution sat skub i digitaliseringen af mediebranchen og resten af samfundet ved at føre Skånes Mediebranche sammen i ét hus. Her deler freelancere, mikrovirksomheder og etablerede medier kaffemaskine og udsigt. Organisationen overvejer nu at bygge et hus til - i København.

5 mødesteder for freelancere på facebook

Freelancere kommer hinanden ved på de sociale medier. Her er en liste over 5 grupper på facebook, hvor freelancere kan søge og finde opgaver og samarbejdspartnere, diskutere og udveksle tips om alt fra prissætning til kontorpladser.

Svensk opskrift på højere honorarer: Stå sammen!

En gruppe på 33 radio-freelancere, der producerer montager og dokumentarprogrammer til Sveriges Radio, har forhandlet deres honorarer op ved at gå sammen i forhandlinger med ledelsen. De opfordrer flere freelancere til at stå sammen og kræve rimelige løn- og arbejdsvilkår. Det skriver det svenske netavis FrilansJournalisten

DJ hjælper: Få styr på kontrakten

Det er dejligt at arbejde sammen, men hvordan kommer man uden om de værste faldgruber? En tydelig og retfærdig kontrakt eller samarbejdsaftale øger betydeligt dine chancer for at udvikle og bevare et vellykket samarbejde.
 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk