Gå til hovedindhold
Bliv medlem

TEMA: Etik, når du kombinerer journalistik og kommunikation

Flere og flere freelancere kombinerer deres forretning og laver både journalistik og kommunikation. Det giver penge i kassen, men det kaster også en række etiske udfordringer af sig, som vi sætter fokus på i dette tema. Læs hvad mediejuristen, freelancekonsulenten og skribenterne siger om fordele og fælder ved at kombinere.

Af Katrine Nadia Jørgensen

Mediejurist: "Journalistfaget er håbløst bagud"

Vi har ingen faste retningslinier for, hvornår en journalist er inhabil. Journalistfaget burde overveje at få sit eget branchebegreb, siger forskningschef i Medieret Vibeke Borberg.

Pas på interessekonflikter, når du kombinerer

Mange kombinerer journalistik og kommunikation – og det er fint. Hvis du vil bevare din troværdighed som journalist, skal du takke nej til opgaver, når der er optakt til interessekonflikt.

5 gode råd - Sådan kommer du i gang med at kombinere

Konsulent Anne Rohde guider journalister og kommunikatører til at få gang i forretningen - og holde den kørende - ved at satse på begge fagområder.

"Det er en gråzone"

NANNA BALSLEV, freelancejournalist, takkede nej til at portrættere en musiker i et dagblad, fordi hun tidligere havde skrevet en pressemeddelelse for ham.

"Jeg vil løse problemer"

LONE BOLTER RUBIN, selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver, vil ikke være kritisk journalist. Hun vil løse problemer frem for at skabe konflikter.

"Journalistik er verdens bedste fag"

SUNE GUDMUNDSSON, journalist i kooperativet TANK, opsøger ikke kommunikationsopgaver, for journalistik er verdens bedste fag, mener han.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk