Gå til hovedindhold
Bliv medlem

TEMA: Det drømmer redaktørerne om

Som freelancer har du sjældent adgang til redaktørernes tanker, ønsker og drømme. Men du er afhængig af deres domme og af at levere artikler, fotos og lyd, der rammer plet. Vi har spurgt tre redaktører, hvad de elsker og hader i samarbejdet med deres freelancere. Hvad får dem til at smile og bande? Hvornår leverer du guld, og hvordan undgår du at give dem stressende merarbejde?

Af Anne Anthon Andersen

Freelancere og redaktører bør afstemme forventninger

Når freelancere og redaktører går fejl af hinanden og overskrider hinandens grænser er det fordi, de ikke kender dem. Derfor bør de på forhånd lave en art manual for samarbejdet, lyder opfordringen fra Zetland-redaktør. For selv garvede redaktører kan ikke alt.

”Det er de tjekkede freelancere, der kommer længst”

Det ikke altid er de dygtigste freelancere, der når længst. Det er ofte de mest tjekkede. Jo mere styr på projektet du har fra begyndelsen, des bedre muligheder har du for at lande en god aftale, mener Zetland-redaktør SILKE BOCK.

”Freelancere skal brænde for det, de laver”

Hvis redaktør på Ud&Se KAREN GARHN oplever, at freelanceren er engageret, inspireret, skarp og dygtig, så kan hun næsten acceptere alt – også at lokummet brænder, og der er brug for to dage mere.

”Freelanceren skal kende vores arbejdsgange”

Det er vigtigt, at freelanceren kender arbejdsgangen på Radio24syv og undersøger, hvem der er morgenredaktør på dagen. Ofte får redaktør RASMUS MP mails på dage, hvor han ikke er på arbejde. Det er jo spild af alles tid.

GUIDE: Sådan bliver du redaktørens drømmefreelancer

Tjek, tjek, tjek – print ud og hæng op på væggen bag skærmen.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk