Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Solidaritet med de fyrede

TBA'er, freelancere og fastlancere. En stor gruppe medlemmer bliver påvirket af fyringsrunderne på DR, Egmont og Sjællandske Medier. FreelanceGruppen står klar til at hjælpe dem.

foto

Thomas Arnbo Sådan så det ud, da FreelanceGruppen var samlet på Arbejdermuseet for at fejre vores 40 års jubilæum i 2017.

Lige nu er flere af de store mediehuse i gang med fyringsrunder. DR, Egmont og Sjællandske Medier afskediger i stor stil faste medarbejdere, og vi sender selvfølgelig vores solidaritet til alle, der sidder med en afskedigelse i hånden. FreelanceGruppen tænker også på alle de freelancere, fastlancere og timelønnede medarbejdere (TBA'er), der ikke figurerer i tallene. Det er en gruppe, der ikke har ret til fratrædelsesordninger, og flere af dem ved endnu ikke, om de er købt eller solgt. Det gælder for eksempel freelancerne på DR, som Journalisten fortæller om LIGE HER. Mange af dem ved endnu ikke, hvad ændringerne kommer til at betyde, og om de kan se frem til at få forlænget deres kontrakter.

Vi opfordrer alle freelancere, fastlancere og TBA'er, der er påvirket af situationen, til at række ud til  FreelanceGruppen. Og hvis du kender nogen, der ikke er medlem hos os, håber vi, du har lyst til at tippe dem om, hvem vi er. Sammen er vi stærkest - både når vi forhandler et ordentligt honorar, og når vi lander en opgave med et timeantal, der svarer til det reelle timeforbrug.

Send din kollega i retning mod vores store freelanceguide LIGE HER. Hjælp med at gøre opmærksom på de faglige klubber, vi har på de fleste mediearbejdspladser. Her organiserer vi os på tværs af fagforening og kæmper for den fælles sag. Læs mere om klubberne LIGE HER

I solidaritet med alle fyrede - både de faste og frie,

På vegne af bestyrelsen, Katrine Nadia Jørgensen 

Kontakt bestyrelsen på webredaktion@freelancegruppen.dk

eller ring til bestyrelsens Katrine Nadia Jørgensen på 28 87 89 79 eller Lise Møller Schilder på 30 42 98 54. 

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk