Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Simon Jensen

Informationsspecialist, sportsarkivar og bibliotekar. Fastlancer ved TV 2

Simon Jensen blev valgt ind i FreelanceGruppens bestyrelse ved generalforsamlingen i marts 2024

Privatfoto

Email: sj@freelancegruppen.dk

Telefon: +45 27145639

Indtrådt i bestyrelsen i marts 2024.

BA i Bibliotekskundskab og Videnskommunikation med Medievidenskab som tilvalg fra SDU i 2015. Bibliotekar DB fra KU i 2016. Cand.mag. i Kultur og Formidling fra SDU i 2018.

Efter endt uddannelse var jeg indledningsvist i erhvervspraktik som bibliotekar og læringsvejleder ved Vollsmose Bibliotek og Kulturhus med det formål at blive bedre klædt på til en fremtid i biblioteksbranchen. Hernæst blev jeg ansat som informationsspecialist i et års vikariat ved Syddansk Universitetsbibliotek med mange forskelligartede opgaver til følge, inden jeg i februar 2020 blev ansat som informationsspecialist i TV 2s Mediecenter, hvor jeg nu på femte år er tilknyttet som timelønnet freelancer på fuldtid.

I TV 2s Mediecenter sørger vi for, at billedmaterialet sikres for fremtiden. Som såkaldt ’supersøger’ er vi informationsspecialister, når det kommer til mere komplicerede søgninger. Det gælder ikke kun billed- og tekstsøgninger i vores arkivsystemer, men også f.eks. søgninger efter artikler, tidsskrifter og stillbilleder i såvel nationale som internationale databaser.

Derudover står vi bl.a. til rådighed ved spørgsmål om rettigheder, indkøb og clearing af eksternt billedmateriale samt indkøb af bøger på bestilling. Endelig håndterer vi også både arkiv og dagsaktuelt materiale til TV 2s regioner, ligesom vi sælger og udleverer klip til eksterne producenter, herunder enterpriseproducenter til TV 2 samt til DR.

Herudover er jeg på TV 2 særdeles socialt anlagt, hvilket bl.a. kommer til syne gennem mine medlemskaber i Flimmersync, TV 2 Idræt, Vinklubben på TV 2 samt i Kunstforeningen på TV 2.

På hobbyplan sidder jeg som hovedbestyrelsesmedlem i B1909 i Vollsmose, hvor jeg også er formand for tennisafdelingen; en sport jeg også selv elsker at praktisere. Når tiden ikke står på TV 2 eller tennis, bruger jeg meget af tiden på et større kolonihaveprojekt, der startede med 388 kvm ukrudt i 2017, men som nu er ved at udforme sig som en sand perle i Bolbro i Odense V.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk