Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Sådan skaffer du tid og råd til drømmeprojekterne

Det kræver disciplin, planlægning og benarbejde at få drømmene op af skuffen og forfølge dem i virkeligheden. Drømme kræver tid, penge og en god portion is i maven. Og så kan det være en god idé at alliere sig med gode partnere. Her er en guide til, hvordan du får tid, råd og mod til at gøre dine drømmeprojekter til en del af forretningen.

Af Anne Anthon Andersen

1. Læg en langsigtet plan og husk at omskrive dine succeskriterier, så du ikke kun føler succes ved korte sejre, som du er vant til fra nyhedsrummet med korte deadlines. Det vil modarbejde din motivation for at bruge tid på drømmeprojektet.

2. Vurder din drøm realistisk. Hvor mange timer/dage om ugen kan du øremærke til drømmeprojektet?

3. Hav en lille opsparing og nedsæt dine leveomkostninger. De første udfordringer handler om økonomi.

4. Forpligt dig på drømmen ved at fortælle om den til andre. Så bliver det sværere for dig at svigte og nedprioritere den.

5. Opsøg samarbejder med andre. Sammen øger I den kreative energi, udvikler hinanden og er flere om at dele den tvivl, der opstår undervejs. Samtidig udvider samarbejder dit netværk og styrker jeres muligheder for at realisere drømmeprojektet.

6. Søg fondsmidler til finansiering af projektet. Tag altid personligt kontakt til fonden, før I søger. Det at skabe en relation øger jeres mulighed for at få del i midlerne.

7. Ved samarbejder: Læg en plan med løbende deadlines og plads til hinanden. Det er vigtigt, at I har lov til at eksperimentere, for det er en stor del af motivationen.

8. Inddrag en redaktør udefra. På den måde undgår I, at redigeringen sluger for meget tid og skaber mulighed for at opdage nye perspektiver i projektet.

9. Ved samarbejder: Hav en endelig deadline, som alle forpligter sig på. Så undgår I endeløse diskussioner. Det gør det lettere at forpligte sig og sige nej til betalte opgaver undervejs, når man ved, hvornår man vender tilbage til dem.  

10. Husk at de langsigtede drømmeprojekter på den lange bane er en god investering. De styrker din faglige profil, gør det muligt for dig at blive ekspert på et område og viser integritet og råstyrke.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk