Gå til hovedindhold
Bliv medlem

World Copyright Day: til kamp mod urimelige kontrakter

Urimelige kontrakter, der fratager journalister og andre indholdsleverandører rettigheder til det materiale, de producerer, skal forbydes. Det er budskabet fra European Federation of Journalists (EFJ) og International Federation of Journalists (IFJ) på World Copyright and Book Day.

Illustration: europeanjournalists.org

De to internationale organisationer European Federation of Journalists (EFJ) og International Federation of Journalists (IFJ), advarer mod den trend, hvor mediehuse møder journalister og andre indholdsleverandører med kontrakter, der fratager dem rettighederne til det materiale, de producerer.

Det skriver European Federation of Journalists (EFJ) på organisationens website.

De to organisationer bruger World Copyright and Book Day i morgen den 23. april 2016 på at opfordre lovgivere til at gribe ind over for de urimelige kontrakter.

"Journalister, især freelancere, står i en svag position, når det kommer til forhandling. Medmindre en kollektiv aftale er på plads, bliver freelancere mødt med en 'take it or leave it'-situation og er tvunget til at afskrive sig deres ophavsrettigheder. Det er tid til at tage konkrete skridt for at forbyde denne praksis" siger Jim Boumelha, præsident i IFJ i artiklen, som du kan læse i sin fulde længde her. 

Kommentarer