Gå til hovedindhold
Bliv medlem

War Zone Freelance Exhibition 2016

Den internationale udstilling om freelancejournalistik i krigs- og katastrofeområder har premiere i Berlin den 17. marts. Udstillingen kommer også til Danmark, hvor den kan opleves i Slagelse.

Den 17. marts har den første komplette udstilling premiere på Sprechsaal Gallery i Berlin med blandt andet fotos, video, lydoptagelser og fysiske genstande fra krigszoner. Det sker efter en snigpremiere for fulde huse med en mindre udgave af udstillingen i London.

Udstilling vises i Slagelse
Efter Berlin kommer den komplette udstilling til Danmark, hvor den kan ses fra den 14. april til den 13. maj på Slagelse Bibliotek. Udstillingen skydes i gang med foredrag af freelancefotograf og direktør for War Zone Freelance Osie Greenway og udstillingskoordinator og freelancejournalist fra Danmark, Anne Alling, der på åbningsaftenen vil fortælle om ambitionerne bag projektet og deres erfaringer som freelancere i konfliktzoner i Mellemøsten.

Foredragsturne i Danmark
Men allerede den 11. april arbejder folkene bag udstillingen på at arrangere et event med foredrag sammen med Film- & TVgruppen under journalistforbundet, ligesom de også planlægger en foredragsturne rundt på de danske journalistuddannelser, hvor de vil fortælle mere om projektet og give et indblik i freelanceprofessionen i det hele taget.

War Zone Freelance vil synliggøre freelancere
Bag udstillingen står War Zone Freelance, som er udviklet af fire internationale freelancere, som foruden direktør Osie Greenway fra USA, og Anne Alling fra Danmark, tæller Benjamin Hiller og Jeffry Ruigendijk fra henholdsvis Tyskland og Holland. Alle har flere års erfaring med at arbejde som freelancere i Mellemøsten. Formålet med War Zone Freelance er at rette et fokus på freelancejournalisters rolle og betydning, samt at synliggøre de helt uundværlige lokale journalister og fixere.

Film om freelancere og fixere
War Zone Freelance har netop den 3. marts offentliggjort en videofilm som omhandler lokale freelancejournalister og fixeres forhold og rolle i den internationale mediedækning af konflikter i vores tid. Filmen, som også indgår i udstillingen, kan ses her.

Local Freelance Journalists & Fixers Film

Mere information
War Zone Freelance Exhibition 2016 kan foreløbig ses: 17. marts - 15. april - Sprechsaal Gallery i Berlin, Marienstraße 26, 10117 Berlin.

14. april til 13. maj - Slagelse bibliotekerne, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse.
www.warzonefreelance.com har blandt andet et galleri med billeder fra udstillingen, en blog med nyheder fra WZF og mulighed for at give en donation til projektet

Læs mere om projektet på facebook 

FreelanceGruppen støtter udstillingen, og vil informere så snart, der kommer nye oplysninger om tid dog sted for udstillinger eller foredrag.

Kommentarer