Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Vellykket premiere på War Zone Freelance Exhibition 2016

Udstillingen om freelanceres arbejde i krigszoner gæster Danmark til april.

Sarah Mbengue

War Zone Freelance afholdt den 28. januar en vellykket forpremiere for fulde huse i London på udstillingen om freelancejournalistik i krigs- og katastrofeområder. 

Debat om arbejdet i krigszoner
Udstillingen foregik på Frontline Club i London og husede på grund af pladsmangel kun en begrænset del af det samlede repertoire, men dannede til gengæld ramme om en række foredrag og et debatpanel om projektets tilblivelse og ambitionerne bag. 

Læs mere om åbningen af udstillingen og se video med optagelse fra diskussionerne fra premieren.

På turne i Danmark
Den 17. marts har den første fulde udstilling premiere på Sprechsaal Gallery i Berlin med blandt andet fotos, video, lydoptagelser og fysiske genstande fra krigszoner. Derefter kommer udstillingen til Danmark, hvor Center for Kultur, Fritid og Borgerservice, Slagelse Bibliotekerne viser udstilling i fem uger fra starten af april til starten af maj. Samtidig arrangerer folkene bag udstillingen en foredragsturne rundt på de danske journalistuddannelser, hvor de vil fortælle mere om projektet og give et nærmere indblik i freelanceprofessionen i det hele taget.

War Zone Freelance
Bag udstillingen står War Zone Freelance som er udviklet af fire internationale freelancere fra henholdsvis USA, Holland, Tyskland og Anne Alling, freelance journalist fra Danmark - alle med års arbejdserfaring i Mellemøsten. Formålet med War Zone Freelance er at rette et fokus på freelancejournalisters rolle og betydning, men også at synliggøre de helt uundværlige lokale fixere og journalister og fortælle om deres arbejdsvilkår.

Læs mere om projektet på facebook 

FreelanceGruppen støtter udstillingen, og vil informere nærmere lige så snart, der kommer nye oplysninger om tid dog sted for udstilling eller foredrag.

Kommentarer