Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ukrainske freelancere multitasker

Hvis de ukrainske freelancere skal gøre sig håb om at tjene nok, er de nødt til at sprede deres aktiviteter på mange områder.

Jurij Lukanov

Ota Tiefenböck

Ukraine ligger umiddelbart langt væk fra Danmark, men det betyder ikke, at de ukrainske freelanceres arbejdsliv adskiller sig væsentligt fra de danske freelancers.

 

Som freelancer er man nødt til at sprede sine aktiviteter. Man kan ikke nøjes med blot at skrive artikler for at tjene penge nok

Jurij Lukanov, formand for De Uafhængiges Mediers Fagforening i Ukraine.

 ”Udover at skrive artikler arbejder de fleste freelancere også med kommunikation, research, skriver bøger eller helt andre former for aktiviteter”.

Den ukrainske fagforening for uafhængige medier har omkring 600 medlemmer og grænsen mellem de fastansatte og freelancerne er ifølge Jurij Lukanov ikke altid tydelig, da mange af de fastansatte er nødt til at have et bijob på grund af for lave lønninger.

Der er dog en ting de ukrainske kollegaer kan glæde sig over, nemlig at kontingentet til deres fagforbund bliver udregnet solidarisk ud fra den enkeltes årsindkomst, således a Alle betaler en procent af indtægten.

Kommentarer