Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Støtte til barsel

Freelancejournalist Stine Daugaard blev mor i 2012, og fik efterfølgende tilskud fra FreelanceGruppens barselsfond.

Mads Kristensen

Lille Kaja er også med på job, når journalist Stine Daugaard under barsel driver egen virksomhed fra rækkehuset på Amager. Det har blandt andet været muligt, fordi hun med økonomisk tilskud fra FreelanceGruppen barselsfond har kunnet tage det lidt med ro. Derudover har bedsteforældrene, der henholdsvis bor på Fyn og i Jylland, været flinke til at tage turen til København, og der har også været stor opbakning fra vennerne.

”Mine veninder har været flinke til at høre efter barnevognen, når jeg har haft en opgave”, fortæller hun.

Der var rigtig mange, der reagerede på, at hun ville holde gang i virksomheden, mens hun var på barsel.

”De fleste synes jeg burde koncentrere mig om Kaja, men min tilgang til opgaverne har jo hele tiden været med hendes behov i første række. Hun vil jo ikke blive forsømt, bare fordi jeg stod med et interview”

Bagefter har hun da heller ikke fået andet end positive reaktioner på, at det har været muligt at holde gang i biksen. Dermed ikke sagt, at det ikke har været nødvendigt at drosle alvorligt ned. Og det har naturligvis smittet af på indtægten.

”Derfor har legatet fra barselsfonden været et godt økonomisk tilskud”, siger Stine Daugaard. 

Legatets formål er at yde støtte til medlemmer af FreelanceGruppen under graviditet og barsels-orlov, herunder også adoption. Man er som O-medlem støtteberettiget, hvis man har været medlem i mindst to år regnet fra fødsels- eller adoptionstidspunktet. Der gives pt. 875 kroner til kvinden pr. uge i maksimalt 28 uger, og manden kan modtage tilskud i to uger efter er barnet er født eller adopteret. Beløbet er skattepligtigt og udbetales via Dansk Journalistforbunds regnskabsafdeling. Se mere her

Kaja blev født i oktober 2012, og er helt bevidst endnu ikke begyndt i vuggestue. Grunden er ikke mindst, at hendes far Mads med en kombination af ferie og barsel har taget orlov fra 1. november og året ud. Det glæder Stine Daugaard sig trods alt til, så hun igen kan gøre en ekstra indsats med opgaverne.

 

Jeg vil gerne rose FreelanceGruppen for at have stiftet legatet. Det er flot, og jeg er glad for, at jeg via mit medlemskab også er med til at hjælpe andre på barsel

Stine Daugaard

Barselsfonden finansieres nemlig primært ved, at hvert medlem bidrager med 10 kroner pr. måned. 

Hun brugte i øvrigt en del tid på at finde ud af, hvordan hun som selvstændig skulle forholde sig til de mange, og ikke altid lige gennemskuelige, barselsregler.

”Den viden og erfaring giver jeg meget gerne videre, hvis nogen har brug for det”, slutter Stine Daugaard. Denne gang var det hende selv, der blev interviewet med lille Kaja på armen!

Du kan se hendes kontakt info her!

Kommentarer