Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Solidaritetsbrev til DR-kollegaer

September 2018

Kære kolleger på DR

Fra FreelanceGruppen ønsker vi at udtrykke vores solidaritet med kollegerne på DR, de sindede, fyrede og fratrådte såvel som dem, der fortsat er ansat eller tilknyttet. Fyringsrunder er ingen fornøjelse for nogen – hverken dem, der ikke længere har noget job, eller dem, der bliver tilbage og skal løbe hurtigere. Denne skrivelse er især henvendt til de kolleger, der selv har søgt om en fratrædelsesordning eller har fået/får en fyreseddel.

Hvad enten man har været med til at vælge sin fratrædelse eller bliver fyret, er der ingen andre end ledelsen, der har valgt tidspunktet. Det er et barsk sporskifte for jer, der er ramt. Der findes imidlertid masser af redskaber og nye fællesskaber at gribe til, når fremtiden skal planlægges.

Mange af jer, som om lidt forlader DR, vil formentlig komme til at ernære jer helt eller delvist som freelancere i kortere eller længere tid – nogle har endda aktivt besluttet, at tiden er til at gå selvstændigt. I FreelanceGruppen er vi over 2.000 kolleger, der er dumpet ind i eller har valgt et arbejdsliv som frie fugle. Summen af vores erfaringer kan nogle af jer måske drage nytte af. Hvad enten man overvejer at kaste sig ud i freelancetilværelsen som en midlertidig løsning på en situation, man ikke selv har valgt, eller som et permanent – og måske endda fornøjeligt – alternativ ansporet af en uventet hændelse i karrieren, så kan FreelanceGruppen være en god base. Her kan I få rådgivning, efteruddannelse, kollegial sparring og kammeratskab. Uanset om man skal ernære sig som freelancer i en måned eller resten af livet, er det en god idé at tage den fase af arbejdslivet alvorligt, både hvad angår faglighed og hvad angår rettigheder og arbejdsvilkår. Det gøres bedst i fællesskab.

I kan orientere jer (og finde kontaktinfo) på www.freelancegruppen.dk og er altid velkomne til at henvende jer. Både med konkrete spørgsmål og hvis I endnu ikke ved, hvad I vil vide.

Vi har også etableret en faglig klub for DR-freelancere/-selvstændige, hvor man kan få kollegial sparring fra andre DR-freelancere/-selvstændige. Skriv til mediklubben@freelancegruppen.dk

Solidariske hilsner fra FreelanceGruppens bestyrelse 

 

Sus Falch, formand

 

Kommentarer