Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Solidaritet med de fyrede

Fastansatte, freelancere og tidsbegrænset ansatte rammes i øjeblikket på deres arbejdsliv i DR og på Sjællandske Medier. FreelanceGruppen er klar til at hjælpe.

foto

Thomas Arnbo Sådan så det ud, da FreelanceGruppen fejrede 40 års solidaritet og sammenhold på Arbejdermuseet.

Lige nu er mediehusene DR og Sjællandske Medier ramt af afskedigelser og nedskæringer. Det rammer helt kontant faste medarbejdere, og vi sender vores solidaritet til alle, der sidder med en afskedigelse i hånden eller er i en situation, hvor de er bekymrede for deres fremtid.

FreelanceGruppen tænker naturligvis også på alle de freelancere, fastlancere tidsbegrænsede ansatte, der ikke figurerer i tallene. Det er en gruppe, der ikke har ret til fratrædelsesordninger, og flere af dem ved endnu ikke, om de er købt eller solgt. Det gælder for eksempel freelancerne på DR, som Journalisten fortæller om LIGE HER. Mange af dem ved endnu ikke, hvad ændringerne kommer til at betyde, og om de fortsat har opgaver og arbejde i DR.

Kom med i klubben

Vi opfordrer alle freelancere, fastlancere og tidsbegrænsede ansatte, der er påvirket af situationen i DR, til at kontakte Journalistgruppens kontor i DR-byen eller nærmeste tillidsrepræsentant. Sørg også for at få så mange som muligt med i FB-gruppen for ikke ansatte i DR ved at skrive til mediklubben@freelancegruppen.dk Det er også muligt at række ud til FreelanceGruppen på kontakt@freelancegruppen.dk – henvendelserne behandles naturligvis fortroligt.

Kender du nogen, der ikke er medlem hos os, håber vi, du har lyst til at tippe dem om, hvem vi er. Sammen er vi stærkest - både når vi forhandler et ordentligt honorar, og når vi lander en opgave med et timeantal, der svarer til det reelle timeforbrug.

Send din kollega – også den opsagte, som overvejer et freelance-arbejdsliv – i retning mod vigtig viden i vores store freelanceguide LIGE HER. Hjælp med at gøre opmærksom på de faglige klubber, vi har på de fleste mediearbejdspladser. Her organiserer vi os på tværs af fagforening og kæmper for den fælles sag. Læs mere om klubberne LIGE HER

I solidaritet med alle berørte.

FreelanceGruppen

Kommentarer