Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nyt netværk: Gratis overnatning og hjælp i udlandet gennem Hostwriter

Find en historie, en kollega eller en sofa gennem nystartet internationalt journalistnetværk, der allerede har over 500 medlemmer. Dansk del af netværket er på trapperne.

Netværk

Marianne Bækbøl Hostwriter.org - International kollegahjælp

Står du og skal til Libanon og skrive om palæstinensiske flygtningelejre, eller skal du til Tyskland og lave radio om oktoberfesten, ja, hvor går du så hen med de spørgsmål, du ikke umiddelbart kan finde svar på nettet? Hostwriter.org selvfølgelig.

Hostwriter har medlemmer verden over
I maj i år lancerede 3 kvindelige journalister, Sandra, Tabea og Tamara fra journalistsammenslutningen Journalist network i Hamburg, et internationalt netværk. En international søgemaskine, hvor journalistiske kolleger fra (foreløbig) 28 lande over hele verden står parat til at hjælpe dig med research, kontakter og gratis overnatning, hvis du er en fattig freelancer, der ikke får hotel betalt af dit medie.

Langvarigt forarbejde

Forarbejdet har stået på i over 2 år, før man endelig i år havde strukturen helt på plads og kunne lancere en professionel hjemmeside. Projektet er kommet godt fra start og har allerede nu, kun nogle få måneder efter søsætningen over 500 medlemmer i 28 lande.

Netværket er åbent for journalister, journaliststuderende, dokumentarfilmmagere og bloggere, der har lyst til at dele informationer under mottoet: find en historie, find en kollega, find en sofa.

Du kan selvfølgelig finde Hostwriter på Facebook og Twitter.

Win-win projekt

Når man skal arbejde professionelt i et ”nyt” land, kan det være vanskeligt at vide hvilke kontakter og kilder, man skal gribe fat i.

Gennem Hostwriter kan du få:

  • Kontakt- og researchinformationer 
  • Introduktion til det journalistiske miljø i det pågældende land.

Netværket tilbyder ikke tilskud til rejseudgifter, men kan hjælpe på et stramt budget ved at tilbyde gratis overnatning – på en madras på gulvet eller i en himmelseng.

Gratis medlemskab
Det er gratis at blive medlem, men du skal selv kan byde ind med ét eller andet, og forpligter dig til at overholde de etiske spilleregler, som Hostwriter har oplistet.

Du kan tilmelde dig på Hostwriters hjemmeside ved at oplyse om navn, adresse, medie, sprog, stofområder, hvad du kan tilbyde og give en kort beskrivelse af dig selv.

Endvidere skal du angive mindst 1, højst 3 produkter (film, artikler, radioprogrammer, blogs m.m.) du har lavet.

Dine oplysninger bliver kontrolleret af de lokale Hostwriter-ambassadører, som netværket har udnævnt i de lande, der er tilsluttet projektet.

Reporters on the Road
På Nordisk Freelanceseminar tidligere på året, lanceredes et projekt under titlen Reporters on the Road. Et journalistisk freelancenetværk, der skulle henvende sig til freelancere over hele verden, og give kolleger en håndsrækning i form af overnatning, research, kontaktinformationer etc. Efter fremlæggelsen af idéen kom nogle af deltagerne i seminaret op til initiativtagerne og fortalte om Hostwriter-projektet.

En grundig gennemgang af projektet viste, at Hostwriter stort set er det samme projekt og bygger på de samme principper – blot er det for journalister i al almindelighed – ikke kun for freelancere.

Da det ville være vanvid at bruge enorme mængder af tid og kræfter på at etablere et konkurrerende netværk, besluttede initiativtagerne at nedlægge Reporters on the Road og i stedet anbefale alle freelancekolleger at melde sig ind i Hostwriter i stedet.

De danske initiativtagere til Reporters on the Road er i stedet blevet tilknyttet Hostwriter som ambassadører for projektet i Danmark.

www.hostwriter.org

news@hostwriter.org

www.facebook.com/hostwriter.org

www.twitter.com/hostwriter_org

Kommentarer