Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nye takster for Medieaftalerne

Medieaftalerne er blevet genforhandlet, og FreelanceGruppen har sat sit klare aftryk på aftalen.

Der er kommet nye Medieaftaler. Hent dem LIGE HER.

FreelanceGruppens bestyrelse har været med til at komme med input til de nye aftaler - og blandt andet har vi været med til at sikre, at video og podcast også har fået deres egne ord med på vejen i aftalerne.

Her er resultatet i overblik:

Alle satser reguleres hvert år med 2,0 procent. DMA, Aller og Egmont gav i en lukket model 1,55 procent hvert år, hvilket har været rettesnoren for mange andre overenskomstforhandlinger for ansatte.

Der er en ny minimumsbetaling af både tekst og foto er 906 kr. inkl. ferietillæg i 2020

Der er kommet en ny paragraf om ”Produktion af podcast” på 1.107 kr. pr. time inkl. ferietillæg. Taksten for undervisning/rådgivning i produktion på podcast landede på 1.245 kr. pr. time inkl. ferietillæg.

Taksten for arkiv- og udvalgsbilleder er blevet hævet fra 711 til 877 kr. (906 inkl. ferietillæg).

Taksten for gentagen gengivelse afskaffes som selvstændig takst. Gentagen gengivelse (generelt frikøb/genanvendelse) med ubegrænset brug på egne medier/platforme honoreres med 50 % af prisen på den samlede opgave. Der indføres en selvstændig takst for billeder til brug i pressemeddelelser, som svarer til den gamle takst for gentagen gengivelse i Medieaftalerne frem til 2020.

Der er for fotodelen kommet en GDR-bestemmelse som siger, at kunden skal sikre, at der i forhold til anvendelsen er taget stilling til GDR-forhold.

I den grafiske del sikres krediteringen med følgende sætning: Tegnerens navn anføres ved tegningen. Denne kreditering er gældende uanset medie, dvs. også ved udgivelser på nettet, hvor tegnerne oplever det største problem.​

Kommentarer