Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ny rejseforsikring til freelancere, der arbejder i risikoområder

Læs om en helt ny rejseforsikring, Insurance for Journalists, der er særligt målrettet journalister, som opholder sig i risikoprægede områder. Og så er der nye datoer for sikkerhedskurser.

Nyt om sikkerhed for freelancere i risikoområder

Martin Kurt Haglund

 

International Federation of Journalists har fra januar 2017 lanceret forsikringsmodellen Insurance for Journalists, som tager højde for mange af de situationer, journalister kan komme i, når de rejser i risikoområder. 

Både FreelanceGruppens Internationale Udvalg, DJ's arbejdsmiljøkonsulent Eva Jakobsen og vores norske freelancekolleger har fået forsikringen gennemgået, og den ser ud til at være et godt bud, både hvad angår dækningsområde og pris. Dertil er det overskueligt og gennemskueligt, hvad man får for pengene. Bemærk dog, at Insurance for Journalists ikke indeholder kidnapnings- eller løesumsforsikring.

Medlemmer opfordres altid til at dele deres konkrete erfaringer med forsikringer indbyrdes – herunder i kommentarfeltet på hjemmesiden – og man er også altid mere end velkommen til at sende sine input til enten Eva Jakobsen (eaj@journalistforbundet.dk) eller FreelanceGruppen (f.eks. til nta@freelancegruppen.dk).

Nye datoer for sikkerhedskurser
Der er også kommet nye datoer for sikkerhedskurser udbudt af henholdsvis Guardian og Dansk Flygtningehjælp – se nedenfor. DRC's priser er ens for alle kurser, og står nederst, mens Guardians veksler efter træningsstedet og er angivet ud for hver dato. Medlemmer af FreelanceGruppen og Pressefotografforbundet kan søge om tilskud til deltagelse i sikkerhedstræning. Det behøver ikke være hos en af nedenstående udbydere.
Se og udfyld ansøgningsskemaet her.

Datoer for Dansk Flygtningehjælp/DRC og Guardians sikkerhedskurser i 2017

Dansk Flygningehjælp/DRC

Libanon:

March: 23th-26th and 30th-2nd April

May: 4th-7th and 11th-14th

September: 7th-10th and 14th-17th

October: 12th-15th and 19th-22nd

Danmark:

Juni: 20TH - 23RD

Kursusafgift: US $ 2.200,00 * (alt inklusiv **)

* Med forbehold for ændringer

** Omfatter overnatning i eget værelse, fuld forplejning, undervisningsmateriale og alle uddannelsesomkostninger på stedet. Kursusafgiften inkluderer ikke deltagers flybillet til / fra Beirut, Libanon og personlige udgifter / diverse.

Bemærk, at der er et afbestillingsgebyr svarende til 80% af kursusafgiften, hvis annullering mindre end 14 dage før kurset, og 100%, hvis annullering mindre end 7 dage før kurset. Afbestillingsgebyr gælder kun, hvis en afløser ikke er fundet.

Spørgsmål og tilmelding til safetytraining@drc.dk

Guardian

Alle priserne er inklusiv indkvartering og måltider i hele perioden, og Guardian giver 15% rabat til freelancere, der er medlemmer af FreelanceGruppen og/eller Pressefotografforbundet.

Stensved, Denmark 7-9 March 2017. Pris 13500 kr. - 15% = 11.475 kr. 

Cairo, Egypt 3-6 April 2017. Pris 19500 kr. - 15% = 16.575 kr. 

Kaunas, Lithuania 30 May to 1 June 2017. Pris 13500 kr. - 15% = 11.475 kr. 

Spørgsmål og tilmelding til Mikkel Mojo Møller Johansen mojo@guardian-srm.com

 

 

 

Kommentarer