Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nordisk Seminar aflyst i 2019

Ressourcerne bliver i stedet brugt på fagligt arbejde og Freelanceseminar.

Foto: Thomas Arnbo

Thomas Arnbo

FreelanceGruppen har flere gange organiseret det årlige, nordiske seminar, der forener freelancere i Danmark, Sverige, Norge og Finland og danner en platform for et fælles nordisk møde mellem medlemmerne i de respektive forbunds freelancegrupper.

Det var også Danmark, der stod for tur til at blive værter i 2019, men baseret på det store arbejde, som foregående, nordiske seminarer har krævet af både os selv og vores samarbejdspartnere, samt vigende medlemsinteresse de senere år, har FreelanceGruppen besluttet ikke at afholde Nordisk Freelanceseminar.

Fokus på det faglige arbejde

Det sker i fodslag med vores ønske om at have flere ressourcer til det vigtige, fagpolitiske arbejde i bestyrelsen, og vores fortsatte nordiske engagement.  Til det sidste nordiske seminar i Malmø var der bred enighed hos alle nordiske parter om, at planlægningen af seminaret var en stor udgift, der krævede meget af værtslandet. Og vi har jo hver især stadig vores årlige freelanceseminarer, som vi i FreelanceGruppens bestyrelse prioriterer meget højt.

Freelancere i Norden står sammen

Som vi skrev HER, foregår der rigtig mange spændende, fagpolitiske tiltag hos vores kolleger i Norge, Sverige og Finland: I Norge har man lavet solidariske indsamlinger, i Sverige er der med inspiration fra Danmark godt gang i de faglige klubber på blandt andet Aftonbladet og Sydsvenskan, og Finland har lavet deres eget kooperativ, som hjælper freelancere med økonomi, fakturering og forhandling af honorarer.

Denne viden får vi igennem den løbende kontakt i vores Nordiske Komité, der er blevet etableret for at videndele og sparre på aktuelle problematikker i freelancegrupperne i de nordiske lande. Der er masser af nyttig hjælp og inspiration at finde i Norden, og det er derfor oplagt at prioritere det faglige arbejde i stedet for Nordisk Freelanceseminar.

Ses vi i 2019?

FreelanceGruppen planlægger løbende en bred vifte af kurser og workshops, hvor vores medlemmer kan møde hinanden, og den årlige Freelancefestival, som i 2019 vil løbe ad stablen den 8.-10. marts på Fænøsund udenfor Middelfart, udgør en solid platform for både sociale og faglige aktiviteter for DJs freelancere.

Skal du med? Så se mere HER.

Der er derfor rig mulighed for at nyde hinandens selskab til næste år, og vi vil selvfølgelig holde jer ajour om relevante nyheder fra Norge, Finland og Sverige.

Cecilie Marie Meyer er medlem af Nordisk Komité.

Kommentarer