Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nominer dine kollegaer til Solidaritetsprisen

Nu er det atter på tide at nominere seje kollegaer til FreelanceGruppens nystiftede Solidaritetspris. Vinderne får udover æren 10.000 kroner til efteruddannelse.

Foto: Jens Panduro

Jens Panduro Kontorfællesskabet Redaktionen.dk vandt Solidaritetsprisen i 2017. Her får de den overrakt til FreelanceGruppens 40 års jubilæumsfest på Arbejdermuseet i København.

Kender du nogen, der gør noget ekstra for at hjælpe deres freelancekollegaer, eller har du hørt jungletrommerne buldre om særlige ildsjæle i freelancemiljøet, som burde honoreres for deres solidaritet? Så indstil dem til Solidaritetsprisen.

Solidaritet og fællesskab er en kerneværdi hos FreelanceGruppen, og der findes næppe en freelancer, som ikke har haft brug for en håndsrækning i løbet af sin karriere, og som ikke kender værdien af en hjælpende hånd i sit netværk.

Kontorfællesskab viste solidaritet med ny freelancer

Derfor stiftede vi Solidaritetsprisen til FreelanceGruppens generalforsamling i 2017 som afløser for den tidligere FreelancePrisen, og vinderne samme år blev kontorfællesskabet Redaktionen.dk. Vi fik nemlig et praj om, at stedet havde fredet en plads på kontoret, som skulle gå til en nystartet freelancer, der således kunne spare sig de månedlige udgifter og samtidigt få gavn af at være omgivet af erfarne kollegaer.

Skønt kontorfællesskabet sagtens ville kunne have fået en betalende freelancer til at udfylde pladsen, vægtede solidariteten højere end økonomien. Det syntes vi var ægte solidaritet, og et enigt panel tildelte Redaktionen.dk prisen under FreelanceGruppens 40 års jubilæumsfest på Arbejdermuseet.  

Hvem kan du nominere?

Prisen består af 10.000 kroner til efteruddannelsesstøtte. Kollektiver, der består af mindst to personer og har udmærket sig særligt inden for fagpolitik eller fagligt samarbejde, kan indstilles. Det kan for eksempel være freelancere, der har oprettet eller driver et fagligt eller fagpolitisk fællesskab (f.eks. et kooperativ, kontorfællesskab eller en klub), eller som har ydet en særlig indsats af faglig eller fagpolitisk karakter for kollektivet i bred forstand.

Det kan også være samarbejder freelancere og fastansatte imellem (f.eks. mellem en tillidsrepræsentant og repræsentant(er) for en freelanceklub) eller mellem f.eks. erfarne og nystartede freelancere.

Prisen er stiftet for at fremhæve måder, hvorpå freelancere (og freelancere og fastansatte) kan bakke hinanden op ved at skabe fælles produktioner eller ved at forbedre løn/honorar- og arbejdsvilkår.

Hvordan gør jeg?

Har du et sted i tankerne, som du gerne vil nominere, så send en mail til Anne Anthon Andersen (aaa@freelancegruppen.dk) eller Cecilie Marie Meyer (cmm@freelancegruppen.dk).

Nævn hvilket sted, du gerne vil nominere, begrund hvorfor, og giv os gerne et navn på en person, som vi kan kontakte.

Du kan nominere helt frem til midten af januar 2019, hvorefter de nominerede vil blive vurderet af en komité sammensat i henhold til prisens fundats.

Følg også med på vores Facebook-side, hvor vi året ud vil bringe videoer med dine freelancekollegaer, dvæle ved begrebet solidaritet - og hvorfor det er så vigtigt at føle sig som en del af et fælleskab som freelancer.

Solidariske hilsner fra FreelanceGruppen,

Anne Anthon Andersen og Cecilie Marie Meyer, udvalget for Solidaritetsprisen.  

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.