Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nina vandt Simmel-prisen. Her er indstillingen fra hendes 61 freelancekolleger på Information

Nina Trige Andersen modtog den 7. marts Simmel-prisen for sin faglige indsats og arbejdet med at organisere freelancerne på Information og iBureauet. Nu kæmper de i samlet flok for bedre vilkår for freelancerne på avisen.

Nina Trige Andersen vandt Simmel-prisen

Thomas Arnbo Nina Trige Andersen fik Simmelprisen ved generalforsamlingen i DJ´s Kreds 1. Foto: Thomas Arnbo / www.arnbo.dk

 

Freelancejournalist og forfatter Nina Trige Andersen modtog igår aftes Simmel-prisen på kreds 1's generalforsamling på Arbejdermuseet i København. Hele 61 af hendes freelancekolleger havde indstillet hende til prisen for hendes arbejde med at opbygge en 'faglig klub' for freelancerne tilknyttet dagbladet Information.

Om Simmel-prisen
Simmel-prisen er indstiftet af Dansk Journalistforbunds Kreds 1 og uddeles en gang årligt til et medlem af kredsen, som har udmærket sig ved en særlig kollegial, kammeratlig eller faglig indsats til gavn for andre medlemmer. Prisen er indstiftet til minde om kredsens mangeårige formand René Simmel.

De skal også have en del af æren, sagde Nina Trige Andersen fra talerstolen, da hun modtog prisen.

"Denne pris er retteligt også til kollektivet. Klubarbejdet udføres af de mange freelancere, der har skrevet under på indstillingen, af freelancere på andre medier, der opbygger faglige klubber, og af FreelanceGruppens bestyrelse, der arbejder for at udbrede ideen om de faglige klubber blandt freelancere." sagde hun.

Lokal organisering har afgørende betydning
Formand for FreelanceGruppen Sus Falch er glad for anerkendelsen af Nina Trige Andersens faglige indsats blandt freelancerne.

"Det faglige arbejde, Nina gør på Information, har afgørende betydning for at freelancernes ofte ringe vilkår kan forbedres, og så har det betydning for, at de fastansattes overenskomster ikke undergraves," siger Sus Falch, der håber, at organiseringen af freelancerne lokalt kan føre til et tættere samarbejde mellem fastansatte og freelancere om løn-, arbejds- og ophavsretsvilkår. 

"Jeg er glad for, at Ninas kolleger med indstillingen markerer, hvor vigtigt det faglige arbejde, som Nina gør lokalt, er. Og som formand for FreelanceGruppen, er jeg stolt af, at Nina prioriterer at gøre en stor fagpolitisk indsats i gruppens bestyrelse, så vi nu er flere der arbejder sammen med andre freelancere for at etablere freelanceklubber eller netværk i forbindelse med de store mediearbejdspladser," siger hun.

Læs mere om freelanceklubber her og se hele indstillinger herunder:

Indstilling af Nina Trige Andersen til Simmel-prisen

En gruppe af Dagbladet Informations freelancere vil gerne indstille vores kollega Nina Trige Andersen til Simmel-prisen for hendes store faglige arbejde med at organisere os freelancere på Information og iBureauet, således at vi i samlet flok har kunnet kæmpe for bedre vilkår.
Nina har taget initiativ til og gennemført flere undersøgelser af, hvor stor en del af avisen, freelancerne bidrager til. Et stort fagligt arbejde, der har afsløret for os, at vi freelancere producerer en meget stor del af den daglige avis.
Derudover har undersøgelserne kastet lys over sammenhængen mellem vores honorarer, og den tid, vi bruger på at løse opgaverne. En viden, der har betydet, at vi har stået stærkere i forhandlinger, og også er lykkedes med at opnå højere minimumspriser på en række af avisens faste formater.
Nina har desuden gjort et kæmpe arbejde med at indkalde til faglige møder, hvor vi har diskuteret de forskellige udfordringer, vi som freelancere står over for i en medieverden, der bliver mere og mere presset.
Hun har været bindeleddet mellem Informations freelancere og forbundet, og hun har stået for kontakten mellem tillidsrepræsentanten på Information og avisens freelancere. Kort sagt, uden Nina ville Informations freelancegruppe være en meget uorganiseret gruppe. Nina er god til altid at bevare det faglige fokus. I en branche, hvor sladder i allerhøjeste grad betragtes som gangbar valuta, excellerer Nina i altid at holde den gode tone. Sidst men ikke mindst har Ninas arbejde i Informations freelancegruppe inspireret freelancerne på andre medier til at organisere sig bedre. Informations ’model’ med faglig en faglig klub blandt freelancere tilknyttet et enkelt medie spreder sig pt. til andre dele af mediemarkedet, hvor freelancere organiserer sig mere eller mindre løst og danner netværk og relationer, der har stor betydning, når vilkårene presses.
Seneste tiltag er en gruppe, der koordinerer og udveksler erfaringer mellem de forskellige netværk på forskellige medier. Her er samlet repræsentanter, der freelancer for dagblade, fagblade, magasiner og tv/radio. På et arbejdsmarked, hvor flere og flere arbejder i vikariater og som løst tilknyttet arbejdskraft, er der i høj grad brug for, at freelancere bliver bedre til at organisere sig og stå sammen, når vi bliver presset på priser, ophavsret og andre vilkår. Forhåbentlig vil Ninas store og vedholdende arbejde også bidrage til, at forbundet får øjnene op for at støtte freelancernes egen organisering og kæmpe for bedre vilkår for freelancere. Vi mener derfor, at Ninas arbejde er så vigtigt, at hun som minimum fortjener denne anerkendelse.

Mvh.

Laura Na,
Catarina Nedertoft Jessen
Søren Mau
Maja Mackintosh Johansen
Johanne Ramskov Erichsen
Søren Berggreen Toft
Misha Zand
Lone Nikolajsen
Anya Palm
Jon Faber
Katrine Sekjær
Malte Frøslee Ibsen
Amalie Kønigsfeldt
Solveig Daugaard
Rune Gade
Andrea Hejlskov
Sarah Piil
Andreas Rasmussen
Tine Byrckel
Tue Andersen Nexø
Emil Eggert Scherrebeck
Mette Wallach
Bjarke Gunslev
Martin Breum
Susanne Junker
Louise Grønkjær
Lasse Soll Sunde
Hans Henrik Rasmussen
Anders Haahr Rasmussen
Peter Tygesen
Anna Cornelia Ploug
Anna Ullman
Tobias Havmand
Nanna Balslev
Eva Novrup Redvall
Lasse Wamsler
Liva Johanne Ehler Mohlin
Mette Jørgensen Rodgers
Marianne Eskebæk Larsen
Julie Elmhøj
Bjarne Mouridsen
Anne Middelboe Christensen
Kamilla Löfström
Christoffer Zieler
Suzette Frovin
Lasse Ellegaard
Julie Top-Nørgaard
Camilla Marie Dahlgreen
Sebastian Stryhn Kjeldtoft
Anna Raaby Ravn
Nanna Muus
Philip Roin
Natalie Yahya Rosendahl
Ralf Christensen
Rasmus Elmelund
Helene H. Arkil
Lærke Cramon
Malene Fenger-Grøndahl
Rune Wolfhagen
Lise Møller Schilder
Sven Johannesen

Kommentarer

Sven Johannesen

ons, 03/08/2017 - 16:22

Kæmpe tillykke til Nina. Det er sgu en velfortjent pris.

ellen bjarnø

søn, 03/12/2017 - 19:20

Flot arbejde Nina, Jeg er stolt af dig.Hilsen Ellen