Gå til hovedindhold
Bliv medlem

NEJ tak til den nye offentlighedslov

Over 79.000 underskrivere har sagt NEJ TAK til den nye offentlighedslov. På onsdag er der folkemøde og demonstration på Christiansborg Slotsplads. FreelanceGruppen deltager naturligvis med den røde fane.

Forslaget til en ny offentlighedslov blev fremsat i februar og har mødt voldsom kritik. Loven afskærer på afgørende områder offentligheden fra at kigge magthaverne i kortene – særligt hvad angår mulighederne for at undtage aktindsigt via lovens § 24 og § 27. På et par måneder har et rekordstort antal danskere benyttet lejligheden til at vise deres utilfredshed med forslaget til den nye lov. Har du endnu ikke skrevet under, kan du gøre det her! 

Initiativet til underskriftindsamlingen er taget af freelance-redaktør Susanne Jespersen. Desuden har filosof Anders Højsted taget initiativ til Facebook-gruppen ’Nej tak til den nye offentlighedslov’.

Folkemøde og demonstration

På onsdag 15. maj har en gruppe medlemmer under Dansk Journalistforbund arrangeret et folkemøde og demonstration mod offentlighedsloven på Christiansborg Slotsplads fra kl. 16-18. FreelanceGruppen deltager naturligvis med vores flotte røde fane, og vi håber, at så mange af vores medlemmer som muligt vil møde op. Din deltagelse er vigtig! Læs mere om den vigtige begivenhed her

FreelanceGruppens fanebærer Jens Rossen ankommer med fane til Christiansborg Slotsplads omkring klokken 15.40 onsdag. Hvis I ikke kan finde ham, så giv et kald på 40 37 14 77.  

En kronik, der meget tydeligt forklarer om den nye lov, kan læses på Journalisten.dk. 

Kommentarer