Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Michael Christophersen stiller op til bestyrelsen

Jeg blev opfordret til at stille op til bestyrelsen i forgårs. Selv havde jeg ikke tænkt i de baner, men ved eftertanke kan jeg godt se mig selv i det arbejde.

Jeg har en lang fortid i DR som fastansat – hvor jeg har uddelegeret opgaver til freelancere, uden jeg rigtigt havde forståelse for deres vilkår dengang.  Og vips så røg jeg ud sammen med 6 – 700 andre for en del år siden. Nu er jeg selv blevet freelancer – og gudskelov for det. Men vores vilkår!

Sidste år var jeg med til freelanceseminaret og var helt høj, af at møde folk jeg kunne spejle mig i – og så synes jeg bestyrelsen virker ydderst kompetent. Kan jeg overhovede leve op til det niveau?

Jeg, som senest i den arbejdskamp vi som freelancere har forsøgt at køre med ledelsen af radioprogrammet Orientering , for at gi` os nogenlunde arbejdsvilkår, opfordrede til at vi 25 freelancere skulle indstille vores leverance til programmet, da de nu endnu engang strammede skruen, og ville tvinge vores reelle timeløn langt ned under 200 kr. 

Gir` det overhovedet mening, kan freelancere overhovedet nedlægge arbejdet? Man saver jo den gren over man selv sidder på.

Okay jeg kan nok godt lære noget, når det gælder det politiske spil – men hvis man nu ikke er helt vild genial og dermed kan sætte prisen som man vil, så er den eneste mulighed at stå sammen og på den måde sætte betingelser for arbejdsvilkårene. Her er Freelancegruppe jo ikke til at komme uden om. Det forum vil jeg gerne deltage i.

Kommentarer