Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kom med i klubben

Bliv klogere på, hvordan du kan forbedre dine vilkår ved hjælp af vores faglige klubber.

foto

Jens Astrup Freja Dam er ansvarlig for FreelanceGruppens udvalg for faglige klubber.

I denne uge har Journalisten udgivet et stort tema om de store mediehuses freelancehonorarer, der er stagneret på trods af millionoverskud.

Ingen af de adspurgte arbejdsgivere viser nogen form for villighed til at hæve honorarerne, og som freelancerne i artiklerne giver udtryk for, er det en svær kamp at tage alene.

Derfor skal der her lyde en invitation: Meld jer ind i en af de faglige klubber, som FreelanceGruppen organiserer!

I klubberne diskuterer vi honorarer, prissætning, arbejdsvilkår og aktuelle emner i et lukket forum for freelancere, fastlancere og andre løst tilknyttede til det pågældende medie. Målet er at skabe gennemsigtighed omkring honorarer og vilkår, hvilket giver et bedre udgangspunkt for forhandling, både for den enkelte og kollektivt.

Klubberne har vist sig som et effektivt værktøj til at forbedre honorarer og vilkår. Læs fx her, hvordan Informations freelanceklub har fået hævet minimumshonorarerne og sikret barsel til freelancere, og hvordan Soundvenues freelancere har fået fordoblet deres anmelderhonorarer. Og læs fagbladets historie om Politikens freelanceklub lige her

Der er freelanceklubber for en række store medier som Politiken, DR, Information, Weekendavisen, TV 2 Regioner og Jysk Fynske Medier.

Skriv til mediklubben@freelancegruppen.dk for at få kontaktoplysninger på tovholderen for klubben på det medie, du leverer til. Skriv også, hvis du ønsker at starte en ny klub. Vi kan sagtens gøre en større indsats med klubarbejdet, og her har vi brug for jer freelanceres engagement. Inviter også gerne dine freelancekolleger med ind i klubberne – man behøver ikke være medlem af DJ. Jo flere, des bedre.

Jeg glæder mig til at høre fra jer.

Freja Dam, forperson for udvalget for faglige klubber

Læs mere om freelanceklubberne her 

Kommentarer