Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kandidater til bestyrelsen

Mød kandidaterne, der stiller op til FreelanceGruppens bestyrelse på generalforsamlingen den 9. marts.

Erik Back stiller op til FreelanceGruppens bestyrelse

Erik Back Erik Back stiller op til FreelanceGruppens bestyrelse på generalforsamlingen 9. marts 2024.

Erik Back

Mit primære fokus er at opbygge et solidt fundament gennem værdibaserede strategier. Værdier er kernen i en organisations ledelse, forretningsudvikling og eksistensberettigelse. Det tror jeg også gælder for FreelancerGruppen og dens medlemmer.

Hvis vi skal udvikle et bæredygtigt fundament for medlemmerne, så er afgørende, at vi får fokus på de værdier, der skal støtte både gruppens og medlemmernes mission. Vi har alle forskellige kompetencer og tilbyder forskellige ydelser til lige så forskellige kunder. Men trods forskelligheden, er vi drevet af en fælles drivkraft, som findes i vores grundværdier.

Mine behov er ikke nødvendigvis de samme som andre medlemmers behov. Derfor er jeg indstillet på at arbejde med gruppens mærkesager. Der hersker en generel usikkerhed i mediebranchen, hvor jeg jævnligt hører om dygtige mennesker, der enten skifter branche eller går tidligt på pension. Kan det virkelig passe, at der ikke er brug for os mere? Kan unge studerende og robotter overtage vores arbejde?

Nej, det tror jeg ikke. Der vil altid være brug for mennesker, der kan lave billeder, interviews, research og skrive artikler, der er formidlet professionelt. Udfordringen ligger i mediernes forældede forretningsmodel. Den er blevet overtaget af influenceres ligegyldigheder og støj. Vi har ikke længere brug for en avis, der giver sorte fingre. Og nyhederne klokken 21 er allerede forældede, uanset hvor ‘breaking’ de gør dem.

De store spørgsmål er: Hvor er der brug for os? Hvor finder vi de platforme, der kan og vil formidle god kvalitet? Det er ikke sikkert at de eksisterer endnu i Danmark, men det er afgørende, at vi prøver at tænke os selv ind i fremtidens mediebillede, så den ikke ender i støj og ligegyldigheder.

Mit navn er Erik Back, og jeg har være med i Dansk Journalistforbund i et par år. Med en baggrund som cand.merc i strategi og ledelse, har jeg arbejdet med online medieproduktion i mere end ti år.

Jeg har bestyrelseserfaring fra frivillige organisationer og privatskolen Skt. Knuds Skole i Aarhus. Derudover arbejder jeg på at blive kandidat til byrådet i Aarhus.

Desuden er jeg passioneret sportsudøver, som for tiden kommer til udtryk i det lokale crossfitcenter.

Jeg bor i Aarhus C sammen med min hustru og to drenge.

Simon Jensen

Privatfoto

Simon Jensen

Jeg hedder Simon Jensen, er 37 år og opvokset på landet i Sønderjylland, men har boet i Odense de sidste 14 år. Jeg har en bachelorgrad i Biblioteksvidenskab og Videnskommunikation med Medievidenskab som tilvalg fra SDU, en beskyttet titel som Bibliotekar DB fra KU og endelig en cand.mag. i Kultur og Formidling fra SDU.

Efter endt uddannelse i 2018 blev jeg ansat i et års vikariat som informationsspecialist og læringsvejleder på Syddansk Universitetsbibliotek. Umiddelbart herefter blev jeg ansat på TV 2, hvor jeg nu har været tilknyttet i over fire år som timelønnet freelancer i TV 2s Mediecenter, hvor jeg også er ansat som informationsspecialist.

TV 2 er en utrolig spændende og stimulerende arbejdsplads, og jeg nyder at gå på arbejde hver dag, uanset vagttype. Jeg elsker at arbejde struktureret og systematisk og trives med at holde flere bolde i luften. På samme måde nyder jeg i høj grad at være freelancer, og jeg vil selvfølgelig kæmpe for bedre rettigheder og muligheder for freelancere i hele det danske medie- og kommunikationslandskab.

Af arbejdsopgaver i FreelanceGruppens bestyrelse er jeg åben over for både stort og småt, og her kan jeg særligt bidrage med evner inden for skriftlig kommunikation, koordinering af events samt bidrage til et positivt arbejdsklima.

I fjor repræsenterede jeg TV 2 til DJ’s delegeretmøde, hvor min hovedtillidsmand, Palle Jensen, som nogen måske kan huske, høstede flest stemmer af alle. Måske set i lyset af den historiske freelanceaftale, som tillidsrepræsentanterne landede på netop TV 2. Det er jeg inspireret af.

På falderebet vil jeg lige nævne, at jeg ikke er uvant med bestyrelsesarbejde, da jeg sidder som hovedbestyrelsesmedlem i B1909 i Vollsmose, hvor jeg også er formand for tennisafdelingen.

Jeg håber, du vil give mig din stemme.

Tak for ordet.

Niels-Birger Danielsen

Line Thit Klein Niels-Birger Danielsen blev valgt som suppleant til FreelanceGruppens bestyrelsen i foråret 2023, og stiller op til bestyrelsen på GF 2024

Niels-Birger Danielsen

På det foreløbig eneste bestyrelsesmøde, jeg har deltaget i, meldte jeg mig til at være med til at arrangere kurser. Specielt for de mange enligt arbejdende medlemmer er det vigtigt, at vi får optimale muligheder for at opkvalificere os - aktuelt f.eks. inden for AI.

På generalforsamlingen i fjor blev jeg valgt som suppleant, og i januar blev jeg indkaldt. Nu håber, jeg så, at I vil vælge mig til ordinært medlem af bestyrelsen.

Jeg synes, noget af det vigtigste er, at de mange i vores gruppe, der er blevet tvungne freelancere, kommer til at se positive momenter i tilværelsen som selvstændig. Derfor er inspirerende faglige arrangementer og sociale tiltag med netværksmæssigt potentiale noget, jeg gerne lægger kræfter i.

Blandt mine forudsætninger for en indsats er personligt kendskab til de udfordringer, som enligt arbejdende freelancere på et presset marked virker under, idet jeg så sent som i 2021 startede nærmest på bar bund. Se evt. mere om min baggrund her

Bo Sørensen

Lise Møller Shilder

Zezva Kerashvili

Lise Møller Shilder

Jeg kæmper for bedre betaling af freelancere og selvstændiges arbejde. Betaling fylder meget for mig selv i min egen virksomhed, og jeg ved, at det fylder meget for mange andre freelancere. Derfor synes jeg, at det er den vigtigste opgave for en fagforening.

Jeg er sammen med andre gode kræfter i bestyrelsen kommet godt i gang med at organisere freelancere gennem klubarbejdet på dagbladsområdet. Det er ofte de yngste og nyeste freelancere, der starter der. Og derfor er det vigtigt at nå ud til den gruppe.

Jeg startede også selv med at freelance for dagblade, inden jeg fandt ud af, at der findes mange andre kunder, som vil betale langt bedre. Desværre er der rigtig mange, som bliver dårligt betalt for deres arbejde. Det påvirker ikke kun dem selv, men alle deres kolleger i branchen.

Men det behøver ikke være sådan. En fagforening, der lærer sine medlemmer at kende. Som er til stede, og som organiserer sine medlemmer, får også skabt resultater i form af aftaler. Det er, hvad jeg tror på og arbejder for.

Jeg er uddannet i Journalistik og Offentlig Administration fra RUC. Jeg har været selvstændig i store dele af mit arbejdsliv – kun afbrudt af tre år, hvor jeg var ansat i KL som forhandlingskonsulent. Jeg er primært skrivende journalist, men jeg har også arbejdet med hjemmesider, video og podcast.

Marianne Bækbøl genopstiller som forperson for FreelanceGruppen

Se hendes opstilling her

Kommentarer