Jens Rossen er ikke længere med i FreelanceGruppens bestyrelse
Efter at have været aktiv med fagligt politisk arbejde mere eller mindre konstant siden 1995, har han trukket sig i utide.
Freelancere der ikke kender Jens Rossen kan formentligt tælles på meget få fingre. Han har nemlig med sit enorme engagement og sin omfattende fagpolitiske viden i mange år været en milepæl i kampen for freelancernes vilkår. Således har han, bortset fra en kort selvvalgt pause fra 2000 til 2002, siden 1995 været medlem af FreelanceGruppens bestyrelse, og siden 2008 haft plads i DJs hovebestyrelse. Derudover har han været formand for DJs Freelanceudvalg og siddet i Fagpolitisk udvalg. Internationalt har han været en fin repræsentant for de nordiske lande i FREG (Free-lanceres Rights Expert Group).
Aftaleområdet og ophavsretten har alle årene været to af mine mærkesager.
Jens Rossen
Manglende opbakning fra forbundsledelsen
Men nu har han trukket sig fra arbejdet i FreelanceGruppens bestyrelse. Beslutningen er taget efter længere tids overvejelse og på baggrund af flere faktorer. Blandt andet det faktum, at han på delegeretmødet i april ikke blev genvalgt til DJs hovedbestyrelsen. Men han mener også at krisen i mediebranchen, har gjort det hele lige lovligt meget op ad bakke, og at der i udpræget grad mangler opbakning til de mange udfordringer.
”Efter Aller-sagen i februar 2010, har der været en modløshed i Dansk Journalistforbund, og forbundsledelsen er efter min opfattelse blevet opgivende”. Det tog han blandt andet konsekvensen af sidste år, hvor han trak sig som formand af Freelanceudvalget.
Bestyrelsen stritter i alt for mange retninger
Derudover har arbejdet i FreelanceGruppens bestyrelse efter Jens Rossens opfattelse ikke kørt særligt godt de sidste par år.
”Vores formand Iben Danielsen træffer nogle mærkelige beslutninger og har nogle underlige prioriteter. Vores bestyrelse stritter efter min mening i alt for mange retninger”.
Som eksempel nævner Jens Rossen, at han finder det mærkeligt, at bestyrelsen under Ibens ledelse efter delegeretmødet i april endnu ikke har haft en diskussion af de trykte medier i forhold til den nye freelancestrategi, selvom den seneste lønstatistik viser, at det er her, freelancerne er mest klemt.
”Og forløbet omkring O-aftalen har ligeledes været kritisabelt”, påpeger han.
Omkostning for egen journalistiske virksomhed
Jens Rossen understreger, at han har været aktiv i fagligt politisk arbejde i alle disse år, fordi han har følt en oprigtig glæde ved det. Men i et stykke tid har han haft ondt i maven inden bestyrelses-møderne i FreelanceGruppen.
”Jette sagde også, da jeg fortalte hende min beslutning, at jeg så ikke længere behøver at være en sur gammel mand”.
Den megen tid han har brugt på det faglige arbejde har naturligvis haft en omkostning for hans egen journalistiske virksomhed. Men Jens Rossen ser frem til igen at kunne hellige sig arbejdet med journalistikken.
”Jeg er i år begyndt i et nyt kontorfælleskab, og kan nu med bedre tid fokusere på at udvikle min forretning”, slutter han.
Kommentarer