Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hilsen fra forpersonen

Marianne Bækbøl er ny forperson i FreelanceGruppen. Hun blev valgt på FreelanceGruppens generalforsamling den 11. marts. I denne hilsen kan du læse om Marianne Bækbøls baggrund og hendes visioner for arbejdet i FreelanceGruppen fremover.

hej

Lisbeth Holten Marianne Bækbøl drømmer om flere netværk, flere freelanceklubber, flere aktiviteter. Og om at styrke kampen for bedre honorarer og livsvilkår for freelancere og selvstændige.

Kære medlemmer af FreelanceGruppen

I lørdags den 11. marts 2023 blev jeg på generalforsamlingen valgt til ny forperson for FreelanceGruppen. Det er jeg dybt taknemmelig for, og jeg glæder mig til samarbejdet med vores dygtige bestyrelse.

På generalforsamlingen lovede jeg, at jeg vil være en kommunikerende forperson. Fremover vil I derfor (mindst) en gang om måneden høre fra mig i nyhedsbrevet. Denne første hilsen er især til jer, der ikke var til stede, og jer der ikke kender mig. Her får I derfor en forkortet udgave af min tale til generalforsamlingen.


”Kære kolleger, freelancere, selvstændige.

Jeg står her på talerstolen, stikker snuden frem og sætter bagdelen i klaskehøjde, fordi jeg gerne vil gøre en synlig forskel for jer, for FreelanceGruppen.

I forhold til vores medlemmer vil jeg arbejde dedikeret for, at FreelanceGruppen konstant er synlig og føles relevant for alle.

Jeg drømmer om, at flere medlemmer får lyst til at blive aktive i FreelanceGruppen. Jeg drømmer om flere netværk. Flere freelanceklubber. Flere aktiviteter. Om at styrke kampen for bedre honorarer og livsvilkår for freelancere og selvstændige.

I forhold til bestyrelsen vil jeg være en forperson, der uddelegerer ansvar i rigt omfang – en demokratisk og inddragende mødefacilitator.

Med mig som forperson får I ikke en fagpolitisk haj. Det har vi andre i bestyrelsen, der er langt bedre til at være end jeg. Og jeg vil bakke dem 100 procent op. Til gengæld får I et ansvarligt menneske, der er energisk og entusiastisk, der lever og ånder for stærke fællesskaber.

Jeg vil have, at det skal blive helt tydeligt, hvorfor og hvordan FreelanceGruppen er et givende, sjovt og stærkt sted at være og et solidt fællesskab, hvor vi styrker hinanden. For gensidig støtte er en afgørende faktor for, at vi kan vokse hver især. Som freelancere, som selvstændige, som mennesker.”

Mine erfaringer og min faglige baggrund er makronbunden 

Jeg har været selvstændig i 12 år. I de seneste 5 år har jeg primært levet af at være karriererådgiver og jobcoach (på tværs af fag - også for ansatte og freelancere i medie- og kommunikationsbranchen) og fagjournalist inden for rusmiddelproblematikker. Jeg har gennem mit 57-årige liv nået at uddanne mig til socialrådgiver, leder, coach og senest i 2010-2011 som fagjournalist.  

Jeg har prøvet både at være fastansat medarbejder, leder gennem 10 år og altså nu selvstændig på 12. år.

Jeg har været medlem af FreelanceGruppen siden 2013, og jeg sad i bestyrelsen fra 2013-2018. Dengang var jeg blandt andet webredaktør, medforfatter på Freelanceguiden360° og satte gang i FreelanceGruppens Forfatterlounge.

Fra 2017 har jeg været med til at arrangere DJs visuelle konference, TAL TIL ØJET. Og jeg har siden siddet med i arbejdsgruppen bag konferencen, hvor de andre medlemmer kommer fra DJ:Fotograferne, Visuelt Forum og Film&TV-gruppen.

Senest har jeg været en del af arbejdsgruppen bag DJs Seniorunivers og 50+arrangementer sammen med Abelone Glahn (FreelanceGruppen), Karen Hedegaard (Visuelt Forum) og Peter Thornvig (DJ:Fotograferne).

Til sidst en kæmpe tak

Jeg vil slutte af med at sende en særlig hilsen til Sus Falch, der skal have en kæmpe stor tak fra os alle for hendes utrættelige og dedikerede indsats for at få DJs freelancere og selvstændige aller øverst på dagsordenen i Hovedbestyrelsen og i forbundet. Lige så stor en tak skal Sus have  for, at hun vil fortsætte det igangværende og vigtige overenskomstarbejde med DMA- og TV2-området.

Jeg ser frem til at gå i gang med arbejdet og til for alvor at mødes med FreelanceGruppens nyvalgte bestyrelse. Første gang bliver den 22. marts, hvor jeg glæder mig til at lægge sporene til det kommende års bestyrelsesarbejde sammen med alle de andre.

Det bliver godt.

Mange hilsner

Marianne Bækbøl

Kommentarer