Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hanne Fokdal Barnekow genopstiller til bestyrelsen

Efter fire år i FreelanceGruppens bestyrelse begynder jeg at se mig som en erfaren rotte, der har en del at give af i vores arbejde.

Hanne Barnekow

Mikael Hjuler

Jeg genopstiller for at gøre mit til at en ny freelancestrategi omsættes til handling. Den skal gerne blive til mere end smukke intentioner på papir, for den angår alle DJ’ere. Ikke kun medlemmerne af FreelanceGruppen.

Derfor skal vi samarbejde alt det vi kan. På kryds og tværs i forbundet, så vi bliver bedre til at trække samme vej. Hen over faggrænserne med faggrupper, der er vores kolleger på arbejdsmarkedet og i nordisk og internationalt perspektiv. Udfordringerne er de samme, vi lærer af hinanden, og vi bliver stærkere sammen.

Den afgørende forudsætning for et godt samarbejde er åbenhed og stadig dygtiggørelse og opfølgning på egne kompetencer. Begge dele ønsker jeg, at vi  FreelanceGruppens bestyrelse fortsat prioriterer

Der er flere områder der optager mig, og som jeg selv vil bruge særlige kræfter på:

  • Kurser og efter- og videreuddannelse som både gør os bedre til at gøre vores arbejde og til at sælge det, vi laver
  • Synlighed i freelanceres arbejds- og indtjeningsvilkår både for os selv og andre
  • Gennemsigtighed i forskellene mellem de fastansattes og freelancernes vilkår i de enkelt medievirksomheder
  • Ligestillingsarbejdet

Min baggrund er, at jeg har været freelancer i små 35 år. I de sidste syv år i Stockholm, hvor jeg blandt andet er stringer for DR/P1/Orientering.

En rød tråd i mit freelanceliv er radiojournalistikken som vært, reporter eller redaktør på alle mulige P1-programmer i DR, i flere lange perioder som fastlancer eller TBA’er : P4 i P1, Sommerferiebussen, Kulturnyt, Orientering, Debat om EU, Indblik, Silikone – et dagligt program for kvinder, Slaraffenland – et velfærdssamfund mv. I perioder og sideløbende har jeg arbejdet med TV og med filmproduktioner og med redaktionen af håndbogen ”Kvinde kend din krop”. Jeg har fået to smukke priser for mit journalistiske arbejde, Mathildeprisen og en pris for mine EU-programmer.

Jeg har siddet i en del bestyrelser, men min primære erfaring med fagligt arbejde har jeg fra organisationen DAP, Danske Afspændingspædagoger, som jeg var formand for fra 1987-94.

Kommentarer