Gå til hovedindhold
Bliv medlem

GUIDE til en effektiv to-do-liste

3 enkle trin til en to-do-liste, der virker.

to-do

Tommy Verting

Som freelancer skal du selv strukturere din arbejdsdag, og det er en udfordring for mange. Måske er du god til at overholde dine deadlines, men hvad med alt det andet? Det opsøgende salg, regnskabet og opdatering af hjemmesiden.

Her får du opskriften på en to-do-liste, der virker.

  • Skriv din to-do-liste ned. Skriv næste dags liste, før du afslutter din arbejdsdag, så behøver du ikke at bruge tanker og energi i din fritid på at huske, hvad du skal nå næste dag. Skriv ALLE opgaver på din to-do-liste. Store opgaver kan du bryde ned i overskuelige og konkrete delopgaver.
  • Estimer tidsforbruget for hver opgave på din liste og skriv tidsforbruget ned. Så kan du vurdere om dagens liste er realistisk. Husk, at ikke hele din dag er effektiv arbejdstid på dine opgaver, så læg en buffer ind til uforudsete ting, som telefonopkald, mails, pauser, toiletbesøg, osv. Bufferen skal også være realistisk.
  • Prioriter opgaverne på listen, del dem ind i A, B og C-opgaver. Løs presserende og vigtige A- opgaver først, inden du går i gang med B-opgaver, osv.

Tip: Lav en aftale med en kollega om at sende din to-do-liste til ham eller hende på mail hver morgen, og send en status om eftermiddagen. Det virker som en ekstra forpligtigelse til at holde dig fast på at få løst alle dine opgaver. Også dem, der er svære at få hul på.

Download en skabelon til to-do-listen på ekspert i personlig effektivitet Dorthe Rindbo’s hjemmeside, hvor du også finder flere gode råd til en effektiv arbejdsdag.

 

Tænk over, hvornår på dagen, du er mest oplagt til forskellige opgaver.Er du mest kreativ om morgenen og læser bedst om eftermiddagen, eller omvendt?

Dorthe Rindbo

Kommentarer