Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Guide til din uafhængige arbejdsplads

Her finder du gratis wi-fi og god stemning til arbejde, interviews og møder. I både ind- og udland.

Har du brug for luftforandring for at komme ud af døren for at arbejde, men ikke for en plads i et kontorfællesskab?

Er du på rejse rundt i landet og mangler en midlertidig arbejdsplads? Eller står du ind i mellem og mangler et godt mødested til et interview eller et kundemøde?

Så er der her en liste her med steder landet over, hvor du kan arbejde, mødes og inspireres.

Det har kun været muligt at udforme denne oversigt på grund af inputs fra nogle af dine freelancekolleger landet over. Tak til jer.

De fleste steder har gratis wifi, men tjek det, hvis du er i tvivl og det ikke er nævnt.

Kender du et sted, der ikke står på listen, kan du skrive om det til Marianne Bækbøl, så sørger hun for, at det kommer på.

Listen er senest revideret marts 2015.

Jylland

Vejle
Spinderihallerne i Vejle har gratis WIFI, økologisk cafe og et lidt råt iværksættermiljø. Man kan leje et skrivebord eller bare sætte sig i caféen. Serveringen er langsom, men god. Der er også mødelokaler.

Brød&Co, Nørregade 69, Vejle Midtpunkt,  er et fedt sted til unplugged møde. De har ikke wifi, for "her skal folk have lov at snakke sammen". Stedet er en oplevelse i sig selv. Genial icebreaker. Gamle LP plader, fantastisk brød, lækre rustikke serveringer, hjertevarme, humor… http://broed-co.dk

Kolding
Kolding bibliotek. Der er dejlig udsigt til Koldinghus fra et stillelokale. http://www.koldingbib.dk/

Innovationsfabrikken i Kolding. Der er gratis the/kaffe, stillezoner og lækre sofaer. 

Århus
Musikhuset i Århus: Café-området er som regel stille og med god plads til at både skrive og mødes i fred og ro. 

Dokk1, det nye hovedbibliotek i Århus, åbner først medio 2015. Det bliver et fantastisk mødested for freelancere. Der vil være mødelokaler, studieceller til uforstyrret arbejde, labs med aktiviteter o.m.a.

Det nye bibliotek i Herning, gode arbejdspladser og café.

Jammerbugten, Tranum

Hvis du er på ferie i Jammerbugtområdet og har brug for at arbejde er Fjernarbejdshuset i Tranum et rigtig godt sted. Kontakt Naia Bang – hun kan sørge for, at du kan sidde der gratis, hvis det bare er et par dage, du skal være der.

Aalborg
Aalborgbibliotekterne har flere adresser. Der er gratis wi-fi og du kan låne computere også. 

Café Baresso har ind til flere adresser i Aalborg og gratis wifi.

Fyn

Middelfart
Middelfart Bibliotek, ligger på havnen. Fine lokaler at arbejde i og billige mødelokaler til leje.

Odense
Hovedbiblioteket ,der ligger i Odense Banegårdscenter, har wifi, gode arbejdspladser. Du kan låne en pc og læse dagens aviser. 

Sjælland

Helsingør
Kulturværftet i Helsingør er der gratis arbejdspladser og mødelokaler. For ikke at tale om en fin café, hvor du kan få en god Latte, frokost og fin eftermiddagskage. 

Lyngby
Lyngby Bibliotek ligger i Lyngby Hovedgade 28.

Næstved

Café Karen By Day, Ramsherred 5. Der er Wifi - og tv med tv2 news. Gode juicer a'la Joe and the Juice, kaffe, både palæo- sandwiches og almindelige m.m.. Meget hyggelige/sjove lokaler - masser af udendørs siddepladser, når vejret er til det. 

København
Det Kongelige Bibliotek i Den sorte diamant. Kom tidligt, hvis du vil have en god plads i fred og ro oppe i læseområderne. Der er næsten altid plads i den livlige café med havneudsigt, hvor du kan få en god og billig omgang suppe, salat eller kaffe og kage. Læsesale på Den Sorte Diamand

Cafe Republikken, Vesterbro.  Der er gratis wifi og hyggelig atmosfære, god café-kvalitet og billige mødelokaler.

Café Juicy, Ålekistevej 26, Vanløse. Gratis wifi, lækre smoothies, juices og shots.

Super god betjening. Top-hyggeligt! Følg med Juicy på Facebook:  

Cinemateket, Gothersgade 55. Roligt cafémiljø. Godt til møder.

Hovedbiblioteket i Krystalgade, masser af wifi, ofte en rolig plads, dårligt til møde, hvis der skal snakkes pga. stillekrav. Dette krav gælder naturligvis ikke i bibliotekets livlige café. 

Kulturanstalten –Vesterbro Bibliotek. Det er ikke et fancy sted, men der er gratis net, små rolige hjørner og et meget hjælpsomt personale. 

Universitetsbiblioteket, hjørnet af Nørre Alle og Tagensvej, 

Frederiksberg Bibliotek på Danasvej. Har mediecafé med nyheder, god kaffe og fede magasiner. Der er en rar atmosfære. Tjek Frederiksberg Biblioteks forskellige adresser her: 

CBS, Copenhagen Business School, hvor der er godt at sidde og både bibliotek og kantine med kager, der smager. Tjek adresser og åbningstider for CBS

Bang og Jensen, Istedgade 130, Vesterbro. Råhygge og afslappet vesterbrostemning, mad til rimelige priser, masser af laptops på bordene. 

Café Pixie, Østerbro ved Bopa Plads. Gratis wifi og hyggelig stemning.

Cafe Plenum, Sankt Hans Torv 3, Nørrebro. Et sted hvor de er vant til at mange arbejder foran computeren, en rigtig caféarbejdsplads. Gratis wifi.

Café Klaptræet på Kultorvet, kan du arbejde selvom der som regel er mange mennesker, så er det stedet for dig. Super hyggelig filmatmosfære, god cafémad, wifi. Inde bag ved er der også lokaler, hvor der som regel er mere ro.

Café Retro, non-profitcafe i Knabrostræde 26, afslappet lænestolsstemning, gratis wifi

Café Stefanshus, Stefansgade, Nørrebro, meget roligt fra kl. 11-17, så begynder folk at komme. Gratis wifi, billig kaffe, lokalstemning, ingen mad, men du må til gengæld gerne medbringe mad, fra nogle af gadens mange små madsteder.

Du kan også tjekke AOK’s liste over gode gratiswificaféer. Den byder blandt andet på navne som Cafe Mandela på Halmtorvet, MJ-Coffee i Gothersgade, The Laundromat i Elmegade, KafBar i Antonigade, Sweet Treat i Sankt Annægade på Christianshavn og mange flere

 

Kontorhoteller:

Lynfabrikken, Århus. Lynfabrikken har en hyggelig café til både arbejde og møder, gratis wifi og rar stemning. 

Your Office, København, Rådhuspladsen

Tyskland

Berlin

Bevæger du dig så langt væk som Berlin, kan du bruge denne guide til laptop-venlige caféer med gratis wifi

Flensborg
BorderPress, Suderfischerstr. 8, gratis kontor med overnatningsmulighed. Der gives også gerne gode råd, sparring og coaching – ganske gratis.

Frankrig

Paris
Café Lomi, 3 ter Rue Marcadet, 75018 Paris, Frankrig

Et af byens bedste kaffesteder, gratis wifi, god frokost og stor forståelse for at man bliver hængende i evigheder over den samme kop kaffe.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.