Gå til hovedindhold
Bliv medlem

GUIDE: Streesfri ferie og effektiv opstart

Få en fed freelanceferie.

Lisbeth Holten Gode råd fra eksperten. Dorthe Rindbo er ekspert i personlig effektivitet.

Som freelancer er det let at blive slave af sin indbakke. Altid er freelanceren på udkig efter nye opgaver og projekter. Det kan være svært at give sig selv fri.

Med denne guide fra ekspert i personlig effektivitet Dorthe Rindbo, kommer du tættere på din drømmeferie.

Før ferien

  • Lav en "Før min ferie" to do-liste. Lav allerede i dag en brainstorm over de ting, som du gerne vil nå, inden du drager på ferie. Skriv alt ned - stort som småt.
  • Book din sidste officielle arbejdsdag til dig selv. Brug dagen til at komme ned i tempo og gøre dig klar til ferie. Sæt fra morgenstunden auto-svar på din mail om, at du er gået på ferie og indtal en ferie-besked på din mobil. Undgå møder.

På ferien

  • Lav et ferieritual, der markerer overgangen til ferie. Start med at gøre noget af det, som normalt får dig helt ned i gear. Massage, kunstmuseum, fisketur eller hvad du nu kan lide.
  • Som freelancer er det særligt vigtigt at tage fysisk væk fra hjemmekontoret eller kontorfællesskabet, for at gøre det sværere at ryge i arbejdsgrøften. Når man er i sine vante rammer, er det nemt at falde tilbage.
  • Sæt auto-svar på din mail og indtal en feriebesked  på telefonsvareren.  Accepter at der måske er ting og kunder, du går glip af – det tjener et højere formål: DIG.

Efter ferien

  • Start med at arbejde på en onsdag. De fleste starter på en mandag, men giv i stedet dig selv en blød start og en kort uge. Har du svære og komplekse opgaver foran dig, så lad dem ligge de første par dage. Lav nogle nemme ting først. Du skal lige i gang igen.
  • Sæt igen auto-svar på din mail. Det giver dig selv ro til at svare ordentligt på de mails, der er kommet ind, mens du var på ferie. Det er vigtigt at acceptere, at du er bagud, og sådan er det.  Et autosvar kan give dig ro til at tænke og svare ordentligt, i stedet for skulle komme hurtigt til bunds. 
  • Godt autosvar: ”Jeg er lige kommet tilbage fra ferie og er ved at arbejde mig igennem bunkerne, og svarer dig hurtigst muligt.” Det gør en forskel, det giver ro.

Du kan få flere gode tips fra Dorthe Rindbo om personlig effektivitet på www.dortherindbo.dk. Her kan du også tilmelde dig Dorthes nyhedsbrev og gratis få opskriften på, hvordan du laver en effektiv og stressfri to do-liste.

Rigtig god ferie!

Kommentarer