Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Går du med barselsplaner?

Skal du på barsel i 2024 eller overvejer, om det snart bliver relevant for dig? Få viden og inspiration her.

Barsel som freelancer eller selvstændig

Foto: Jens Panduro Find vej i barselsjunglen som freelancer og selvstændig

For mange freelancere og selvstændige er udsigten til barsel noget, der giver nervøse trækninger. Men der er hjælp at hente flere steder.

ATP har for eksempel udvidet det digitale værktøj Barselsplanlæggeren, så selvstændige nu også kan bruge den.

Barselsplanlæggeren giver dig overblik over regler og frister, samt hvor meget du – og evt. din partner – kan få udbetalt i barselsdagpenge. Den kan også hjælpe dig med at lave en vejledende plan for, hvordan du og din partner kan fordele barselsorloven imellem jer.

Barselsdagpenge er ikke altid nok til at få økonomien til at hænge sammen. Derfor har FreelanceGruppen også et barselslegat, du kan søge, hvis du har været medlem i mindst et år. Læs mere om vilkårene for at søge legatet her.

Heidi Vesterberg er et af de mange medlemmer, der har fået glæde af barselslegatet. Læs eller genlæs hendes historie.

For mange freelancere og selvstændige er barsel en tid med stor usikkerhed, økonomisk og på anden vis. Det viser DJ’s undersøgelse fra 2023, som du kan læse om her.

Se også HK freelancers guide til barsel for freelancere/selvstændige her.

FreelanceGruppen kæmper for bedre barselsvilkår for freelancere og selvstændige på mange fronter, blandt andet gennem freelanceklubber på mediearbejdspladser. I 2018 lykkedes det at få ret til barsel for freelancere ind i overenskomsten på Information, som du kan læse om her.
 

Kommentarer