Gå til hovedindhold
Bliv medlem

FreelanceGruppens hjemmeside har fødselsdag

For præcis et år siden konverterede DJs største specialgruppe til forbundets webplatform.

Dansk Flag

Jens Anders Wejsmark Sørensen

6. juni 2012 gik FreelanceGruppens nye platform i luften, og kan således i dag fejre ét års fødselsdag. Efter skåltalerne vil det være oplagt med et tilbageblik på det første år. Der var fra bestyrelsens og webredaktørens side et håb om, at den nye platform blev mere nyhedsorienteret, brugervenlig og dermed også mere overskuelig. Med hele to nyhedskolonner (FreelanceGruppen og DJ) må ’nyhedsorienterings’ ønsket siges at være gået i opfyldelse. Der har i øvrigt været posteret 171 artikler i FreelanceGruppens venstre kolonne det første år, mens DJ har haft 205 artikler i midterkolonnen. Altså har der via hjemmesiden kunne læses i alt 376 nyhedsartikler på et år – det er da vel egentligt godkendt!

Mere nyhedsorienteret

Hvad så med brugervenligheden og overskueligheden? Sådanne størrelse kan jo altid diskuteres, men ét stort plus er trods alt, at det for webredaktøren, med det nye system, blev meget nemmere at revidere sitet undervejs. FreelanceGruppens medlemmer skal i øvrigt have stor ros for, at komme med input til forbedringer, og at holde webredaktøren fast på, at der hele tiden tænkes i brugervenlighed. Udover en genvejsmenu, blev sitet forsynet med et traditionelt alfabetisk indeks (en form for ’sitemap’), og senere med FAQ. Derudover er søgefunktionen undervejs blevet  optimeret, så den faktisk giver ét fornuftigt resultat næsten hver gang. Sidst men ikke mindst, så er åbningssiden blevet forsynet med direkte links til blandt andet FreelanceGruppens bestyrelse, vedtægter, arbejdsprogram, referater, medlemskab, medlemstilbud, DJs freelancestrategi og ophavsretsstrategi, faglige netværk og samtlige udsendte nyhedsbreve. 

Webkommunikationsstrategi

Hvad så med fremtiden? FreelanceGruppens bestyrelse har et stort ønske om, at hjemmesiden i langt højere grad bruges til at kommunikere det store arbejde, der allerede gøres på det fagpolitiske område – en kommunikation der naturligvis skal gå begge veje ved brug af blandt andet kommentarfeltet under artiklerne. Webredaktør og bestyrelsen arbejder lige nu på sådan en webkommunikationsstrategi – og du bliver naturligvis den første, der får besked, når der er noget konkret på bordet. Derudover mødes FreelanceGruppens webredaktør med DJs webkonsulent Louise Theil og repræsentanter for de andre specialgrupper og kredse med samme platform. På sådanne møder gennemgås systemet (EPISERVER) med henblik på generelle forbedringer, og deltagerne deler af deres erfaringer. Hen over sommeren skulle nogle af disse forbedringer gerne blive synlige i vores webunivers.

Selvbestemmelse uden problemer

Det blev fra starten gjort klart overfor Dansk Journalistforbund, at FreelanceGruppen skulle have fuld bestemmelse over platformen, og at medlemsdel/login (inklusiv netværk og opslagstavle) ikke måtte lide ved en flytning. Webredaktøren har heldigvis kunne konstatere, at der ikke har været nogle nævneværdige problemer med hverken selvbestemmelse eller medlemsdelen – ikke mindst takket være  FreelanceGruppens webmaster Jens Tønnesen.

Webredaktøren og bestyrelsen ser med fortrøstning på fremtiden i cyberspace, og vil gerne benytte den første fødselsdag til at komme med endnu en opfordring til, at du via kontaktformularen skriver til FreelanceGruppen, hvis du har ideer og forslag til, hvordan livet også fremover kan blive nemmere for freelancere i vores fælles webunivers. 

De bedste hilsner

Jens Anders Wejsmark Sørensen, Webredaktør

Kommentarer