Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fra fast til fri freelancer – fjerde del

De sidste tre uger har vi hørt om Gitte Merrilds overvejelser og fremadrettede handlinger i forbindelse med genetablering af hendes freelancevirksomhed efter fire års arbejde for en enkelt fast kunde. I den sidste og fjerde artikel taler vi med hende om netværk. Hvilken betydning har hendes eget professionelle netværk, hvad ønsker hun sig af tilknytning til andre netværk. Og hvorfor?

Gitte

Turid Johannessen

Blev først og fremmest bevidst om mulighederne i sit eget netværk

To karrieresamtaler i DJ i løbet af året har tydeliggjort konturerne af en genetableret virksomhed. Noget, der hjalp til at se muligheder, var, da Gitte fik præsenteret en anvendelig metode til at afdække det fulde omfang af sit professionelle netværk. Og til at se potentialerne i det. En struktureret og bevidst gennemgang af netværket afslørede, at det var en dejlig del større, end Gitte i første omgang havde oplevelsen af.  

Forbedring af kompetencer via andre netværk

Mens opsøgende arbejde i hendes eget netværk kan give nye opgaver og kunder, kan andre netværk bidrage med kompetenceudvikling.

 

Jeg er med i freelancernes elektroniske netværk PingPong, og det er jeg glad for. Men jeg mødes ikke fysisk med nogen i netværkssammenhæng lige nu, så jeg glæder mig til, at jeg får tid til at komme ud og møde flere mennesker. Det bringer altid noget brugbart med sig.

Gitte Merrild

I den forbindelse overvejer Gitte blandt andet at kigge efter relevante netværk indenfor kommunikation. Gratis gå-hjem-møder om sociale medier hun har fundet på www.gaahjem.dk, og diverse kommunikationsbureauers gratistilbud er noget af det, der taler til hende. 

Digitalt mentornetværk efterlyses

Etablering af et digitalt mentornetværk er noget af det, der står højt på ønskeseddelen.

”Jeg kunne godt tænke mig, at der fandtes mentorer på det digitale område. At nogen kunne sidemandsoplære mig i de sociale medier for eksempel, i stedet for at jeg skal på kurser i det hele.”

Med glimt i øjet funderer hun over, om der mon er en god forretningsidé i at skabe sådan et digitalt netværk selv i stedet for at vente på, at andre gør det.

Fremtiden tegner lys

Det er ikke dystre billeder, Gitte får på nethinden, når hun ser sin virksomhed og fremtiden for sig.

”Jeg går ud fra, at jeg er glad,” svarer hun kort og uden behov for uddybelser, når hun bliver spurgt om, hvordan hun forventer at have det, næste gang vægkalenderen viser juni.

”Måske bliver jeg overrasket, men lige nu er jeg rolig. Takket været mine frie freelance-erfaringer fra tidligere, står tanken om at søge et fast job ret langt nede på min liste. Nu skal jeg bare bruge tid på at udvikle min virksomhed.”

Held og lykke på vejen

På redaktionen glæder vi os altid over at møde freelancere i udvikling og forandring. Er du kommet i tanker om oplevelser i forbindelse med at skabe eller genskabe egen virksomhed, som du har lyst til at dele med andre, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar neden for. Vil du høre mere om Gitte Merrild, kan du se frem til endnu en artikel her på siden. Den kommer til sommer, hvor vi tager kontakt til Gitte igen, og hører hvordan de første seks måneder som fri freelancer, er gået. 

Du kan læse alle artiklerne om Gitte Merrild her. 

Kommentarer