Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fra bjæf til bid

Alle freelancere inviteres til udviklingseminar.

Vi har før skrevet om dogmeprojektet ’Syv Journalistiske Benspænd’, der handler om innovation og journalistisk kvalitet, og i næsten syv uger har fungeret som en kritisk kommentar til en mediebranche i krise.

Tirsdag 29. april kan du fra kl. 17-20 i Politikens hus høre deltagerne fortælle om projektet, og selv deltage i debatten om, hvordan den journalistiske skødehund bliver lidt mindre kælen.

For hvordan bliver vi journalister bedre, dygtigere og mere troværdige i en tid, hvor kravet om produktivitet bliver stadigt større? Hvad kan vi selv gøre for at undgå den journalistiske autopilot, når vi fx skal finde en kilde? Hvordan ændrer vi vores egne vaner, og hvilke krav om andre arbejdsvilkår skal vi stille til cheferne? 

Blandt andet de spørgsmål sættes til debat på udviklingsseminaret ’Fra Bjæf til Bid’, hvor de deltagende journalister er ansatte eller freelancere fra flere forskellige medievirksomheder: Politiken, BT, DR, Dagens Medicin, Jydske Vestkysten og ÆldreSagen. I projektperioden var de blandt andet pålagt at skulle møde alle hovedkilder face-to-face, undgå énkildehistorier, ligesom de heller ikke må copy-paste citater eller casepersoner fra andre medier.

Henrik Kaufholz, Politiken, er ordstyrer for debatten. I panelet sidder:

  • Christian Jensen, chefredaktør på Information
  • Anne-Marie Dohm, direktør i DR
  • Peter Bro, leder af Center for Journalistik, Syddansk Universitet
  • Mathias Nielsen, chefredaktør på Illustreret Bunker, DMJX

Bag udviklingsseminaret står Danske Medier, Syddansk Universitet, Dansk Journalistforbund samt initiativtager bag dogmeprojektet Syv Journalistiske Benspænd, journalist Nana Toft.

Det er gratis at deltage i seminaret inklusive kaffe, the, vand og sandwich. Seminaret har dog et no-show-fee på 100 kr.

Tilmeld dig her (først-til-mølle-princippet)

- og læs meget mere om Syv Journalistiske Benspænd her.

Kommentarer