De generøse freelancere
Med FreelanceGruppens podcast har vi fået en række personlige og generøse historier. Og vi kan lære noget af dem - de generøse freelancere.
Præcist 13 minutter og tyve sekunder inde i første episode af FreelanceGruppens podcast 360º ankommer der et bud til Sara Skaarup med det, hun beskriver som “den største buket roser, jeg nogensinde har set”. Det er bogreception for hendes første bog; en bog hvor hun er gået all in og skriver om åbne parforhold - en bog, der ikke er privat; men som har krævet en del indre dialog.
Receptionen markerer, at Sara er i mål med en milepæl. Lidt senere beskriver Sara, at hun får endnu en buket. Og det er her magien i momentet opstår. Buketten er fra hendes forældre i Jylland. Og på kortet står der:
“Kære Sara. Tillykke med din bog, vi er så stolte af at have en datter, der tør at gå efter det, hun synes er vigtigt her i verden. Kærlig hilsen mor og far.”
For mig er det her, det sker: Jeg indser, at det er de generøse freelancere, der er vores største inspirationskilde. Historien er ikke bare en personlig historie om en freelancer, der går efter det, hun tror på. Den viser også, at et vores vigtigste aktiver er de kollegaer, der vover at dele deres personlige fortællinger.
Og efter nu at have interviewet en del af freelancerne til vores podcast, er det gået op for mig, hvorfor det er så vigtigt, at vi deler. Fordi vi skal - som Sara, Abelone, Jakob, Pernille og alle de andre - turde dele. Når vi er generøse, så er det inspirerende. Ikke fordi, der er store følelser på spil; men fordi andres historier viser, hvordan vi kan møde bump på vejen som freelancere.
Inspiration er vel en af grundene til, at vi står sammen? I skåltalerne lyder det, at “sammen er vi stærkere”. Og for mig er vi stærkest, når vi deler erfaringer, bump på vejen og aha-oplevelser.
I et af de nyeste afsnit deler Gunvor Bjerre nogle af sine bedste råd. Uden betænkning siger hun: “Find et kontorfællesskab” … (og så tænker hun et øjeblik), “og så synes jeg, man skal være generøs, man skal bruge hinanden og hjælpe hinanden”.
Så lad det være en opfordring til alle jer derude. Vær generøse, del og hjælp hinanden. Da den første bølge af Corona ramte Danmark, ramte jeg jorden - mentalt og økonomisk - med et brag. Jeg var aldrig kommet på benene igen uden generøse kollegaer og venner. Og ikke nok med det. Jeg har opdaget, at generøsitet er udgangspunktet for et godt freelanceliv. For som en god ven en dag sagde til mig, “fordi du deler, så ved du det jo stadig.”
Lad generøsitet være metoden for 2021. Og husk så at lytte med, når FreelanceGruppens Podcast deler endnu flere personlige historer.
Find Saras og de andre freelanceres historier her:
Kommentarer