Gå til hovedindhold
Bliv medlem

De bedste rejseforsikringer

FreelanceGruppen giver her tre bud på løsninger til arbejdsrejsen.

Find en forsikring, der dækker, når du er på arbejde i udlandet.

Den årsrejseforsikring, som udbydes hos gennem Medlemsbutikken i DJ, dækker ikke freelancere på arbejde i udlandet. 

FreelanceGruppen undersøger mulighederne for bedre aftaler end den nuværende årsrejseforsikring hos TRYG, men i mellemtiden er her nogle bud på, hvor du selv kan finde en rimelig løsning:

Gouda
Gouda har en forsikring, der primært retter sig mod erhvervsrejser, men også dækker kombinerede ferie- og arbejdsrejser. Det er en såkaldt reguleringsforsikring, hvilket betyder, at præmiens størrelse afhænger af antallet af rejsedage i løbet af et år. Foreningen Rejsejournalisterne bruger denne forsikring, og udbyder den som en del af medlemskontingentet, men man kan også tegne den individuelt. Forsikringen dækker hele verden, undtagen Irak og Afghanistan.
Se mere hos Gouda.

BUPA Global og Bellini Prévoyance 
BUPA Global (har også en afdeling i Danmark) tilbyder rejseforsikringer, der dækker uanset om man er på ferie eller arbejde, og deres forsikring blev tidligere udbudt via det canadiske selskab April i samarbejde med Reporters Without Borders. I dag samarbejder Reporters Without Borders med Bellini Prévoyance i samarbejde med ACE insurance Group. Læs mere om forsikringen her. 

Insurance for journalists
International Federation of Journalists har fra januar 2017 lanceret en ny forsikringsmodel, Insurance for Journalists, som tager højde for mange af de situationer, journalister kan komme i. Se mere om dækningsområde og priser her.

Kreditkort
Endelig tilbyder en del kreditkortudbydere rejseforsikringer, som dækker både ferie og erhverv, hvis man opgraderer til sølv, guld eller platin. Spørg din bank eller udstederen af kreditkortet (f.eks. Amex eller Mastercard).

Der er sikkert flere muligheder, og medlemmer opfordres fortsat til at sende input til nta@freelancegruppen.dk fra FreelanceGruppens bestyrelse:

Vær grundig og del erfaringer

Som med alle andre typer forsikringer, er det en god idé at læse (alt) det med småt. Nogle af de ting, du som freelancer særligt skal være opmærksom på i forbindelse med din rejseforsikring er:

  • Dækker den både ferie og arbejde (herunder om du må kombinere de to ting på samme rejse)?
  • Dækker den i områder, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til?
  • Hvilke konkrete forhold/skader er dækket – og især hvad er ikke dækket?

Det er også en god idé at spørge dine kolleger om deres erfaringer med at anmelde skader hos de enkelte forsikringsudbydere. Der kan være stor forskel på, hvor gnidningsfrit man kan få udløst sin skadesdækning, og på hvad man kan få hjælp til på stedet.

Husk altid at tjekke det med småt i dine forsikringer, ikke mindst rejseforsikringer, og især hvis du rejser til risikoområder.

FreelanceGruppen opfordrer i øvrigt medlemmer til her under artiklen at dele oplevelser med både de her nævnte forsikringsudbydere og evt. andre.

Kommentarer