Gå til hovedindhold
Bliv medlem

COFFEEBREAK: Lav din egen digitale kaffepause

FreelanceGruppen har under Corona-nedlukningen forsøgt sig med digitale medlemsmøder. Her deler vi erfaringer, så du kan mødes med dine kollegaer.

CoffeeBreak logo

Grafik: Bo Sørensen

Det er nemt og gratis at mødes at mødes til et digitalt kaffemøde, hvis tiden på hjemmekontoret bliver for ensom.

Bestyrelsen valgte under Corona-nedlukning i efteråret 2020 at tilbyde medlemmerne netværksmøder i Zoom. Inspirationen kom fra vores kollegaer i Finland, der har holdt medlemsmøder - både i Zoom og på Facebook. Her er et par gode råd til, hvordan du kan bruge Zoom til at mødes med dine kollegaer. 

 

Det er nemt at bruge Zoom til at holde små kaffemøder, netværksmøder eller andre uformelle møder, hvor du kan møde andre freelancere. Livet som freelancer kan være ensomt, og det er ikke blevet nemmere i en Corona-nedlukning med lange hjemmearbejdsdage. Så hvordan holder man netværket ved lige, hvordan skaber man mulighed for at sparre med sine kollegaer og small-talke, hvis det er det, man savner aller mest? 

Det kan du gøre nemt og sikkert. I Zoom.

 

Gode råd 

Her er et par gode råd og en guide til dig, der hurtigt og nemt vil mødes med dine kollegaer. Med andre ord: Sådan skaber du din egen virtuelle kaffepause. 

Hvad er CoffeeBreak? 

CoffeeBreak var et format, der blev prøvet af som FreelanceGruppens digitale mødested, et eksperiment, der blev skabt med inspiration fra vores kollegaer i Finland. FreelanceGruppens bestyrelse valgte at teste CoffeeBreak-formatet til en række inspirationsmøder, hvor forskellige oplægsholdere har delt erfaringer om ‘fællesskab’, ‘freelance-klubberne’ og erfaringer fra Corona-tiden. 

 

Vi har nu valgt, at CoffeeBreak ikke skal forsætte som et fast format i FreelanceGruppen, men du kan selv afholde et kaffemøde på nettet. 

 

Hvem kan bruge CoffeeBreak?

Alle kan holde et CoffeeBreak. Hvis I sidder en gruppe fotografer, der vil dele erfaringer fra Corona-tiden, hvis I ikke kan mødes på dit kontorfællesskab, eller har du lyst til at dele erfaringer om prissætning, så er mulighederne mange.

 

Hvad skal du bruge? 

Du skal blot bruge en Zoom-konto, en gruppe der ønsker at mødes, og ja en kop kaffe (eller the). Når du skal oprette et møde i Zoom, så sender du blot linket til dem, du skal mødes med. Nemt og sikkert. 

 

Sådan kommer du igang:

  1. Opret en Zoom-konto
    Zoom er gratis at bruge; men hvis du vil undgå begrænsninger ift. mødets længde og antal deltagere, så kan du betale et månedsabonnement. Læs mere her.  
  2. Når du er oprettet, skal du logge ind og planlægge et møde.
    Vælg ‘schedule a meeting’ eller vælg ‘host a meeting’ hvis du har en spontan live-event, hvor du skal have et link nu og her.
  3. ’Under ’Schedule a meeting’ udfylder du følgende:
    - mødets navn
    - varighed og tidspunkt
    Du vælger også, om deltagerne skal have deres video og lyd tændt, når de kommer ind i ’mødelokalet’. Det er altid smart, at værten har video og lyd tændt helt fra starten
  4. Nu kan du se mødet i Zoom. Og med Zoom får du et link og en kode, som du kan kopiere og sende ud via mail eller på de sociale medier.
    Ofte skal du ikke bruge koden, når du bruger linket, det afhænger af, hvilken enhed du logger ind fra. 
  5. Når deltagerne skal ind, så trykker de blot på det udsendte link.
    Du kan deltage via web-browser eller programmet Zoom. Hvis du deltager via programmet, så skal du sige ja til at “åbne Zoom”.
    Når du logger ind, beder Zoom om at bruge “computer audio”, sig ja til det.
    NB: Du kan rette video og lyd-indstillinger i Zoom.

Nu er du klar til at mødes til en virtuel kaffepause.

 

God råd til dig, der vil netværke i Zoom

  • Lav gerne en invitation (et møde) i god tid, så du kan nå at dele det
  • Zoom fungerer bedst på en computer, men du kan bruge det på tablet og mobil
  • Brug et øjeblik på at sætte dig ind i teknikken 
  • Test eventuelt lyden i Zoom inden mødet.
    Brug funktionen “test speaker & microphone” 
  • Bed deltagerne om at slå video fra, hvis deres forbindelse er dårlig.
  • Ellers er det generelt en god idé, at alle kan se hinanden 
  • HUSK at værten kan slå lyd til/fra 

 

Har du brug for hjælp? 

FreelanceGruppen har som sagt tidligere afholdt kaffepauser på nettet, og vi deler gerne god råd og erfaringer. Så skriv til vores ekspert i digitale kaffemøder, Cecilie Marie Meyer på cmm@freelancegruppen.dk

 

Du kan også dele erfaringer med andre freelancere om, hvordan man kan holde virtuelle kaffemøder. Brug evt. Facebook-gruppen “ping-pong”. 

 

Held og lykke med kaffemøder, og så krydser vi fingre for, at alle snart kan mødes til nogle fysiske netværkmøder. 


 

Kommentarer