Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Bøger fra freelancere

FreelanceGruppen præsenterer nogle af de bøger, som freelancere har udgivet i 2013.

Medlemmer af FreelanceGruppen udgiver hvert år en mængde interessante bøger, og  det vil vi gerne gøre lidt reklame for her på siden.

Forebyg allergi og allergisymptomer hos dig og din familie

"Bogen om allergi" er en opslagsbog med alle fakta om alle typer allergi, eksem og astma - og ikke mindst er den proppet med tips og råd til, hvad du kan gøre, så allergi, astma, høfeber, eksem, fødevareallergi og andre typer allergi fylder mindst muligt i hverdagen.

Kort sagt: Hvad virker – og hvad er spild af tid og penge!

Her er alle tips, tricks og råd samlet - uanset om jeres allergi skyldes pollen, dyr, husstøvmider, skimmelsvampe, mælk, æg, hvede, gluten, nikkel, medicin, parfume, latex, kemikalier eller bi og hveps.

Som moderne forældre har I formentlig ikke tid til at læse mere end nødvendig.

Med "Bogen om allergi" har du det vigtigste om allergi, astma, eksem, høfeber og fødevareallergi samlet i ét sted. Og oven i det indeholder bogen omfattende kapitler om allergi-relaerede emner fra Indeklima, Ferie og Højtider, og til Uddannselse og Job samt Alternativ Behandling af allergi.

"Bogen om allergi”  er en indbunden opslagsbog (269 s.) og koster 198 kr. – og bogen kan købes hos alle boghandlere og direkte hos forlaget.

Pollenallergi og Høfeber (e-bog/pdf) af Joan Tønder Grønning

Sådan får du og din familie færre symptomer på jeres allergi over for pollen

Er du eller din familie blandt de op til 1 million danskere, der nyser og hoster, og hvis øjne og næse klør i pollensæsonen, så er denne e-bog skrevet til jer.

E-bogen går dybden med pollenallergi og høfeber. Følger du bogens råd, er du og din familie på vej til færre allergisymptomer, og I mindsker samtidig jeres risiko for at få astma. Det handler om at forebygge - og at gøre det rigtigt. Både når vi snakker om at undgå pollenkontakt og at tage sin høfebermedicin på den rigtige måde og på det rigtige tidspunkt.

"Pollenallergi og høfeber" kan lånes på biblioteket og købes for kun 59 kr.  hos internetboghandlere og direkte hos forlaget.
 E-bogen "Pollen og høfeber" er en del af "Bogen om allergi", der er godkendt og anbefalet af førende danske allergilæger.

_______________________________________________

'Broen & Folket – Forbindelsen der forandrede Danmark og danskerne' af Thorsten Asbjørn Lauritsen og Peter Borberg

Broen & Folket – Forbindelsen der forandrede Danmark og danskerne er den dramatiske fortælling om det Danmark, der med ét blev forandret, da landet blev limet sammen på midten og forbundet med hele Europa.

Det er fortællingen om Storebæltsforbindelsen. Det største anlægsprojekt i Danmark til dato.

Bogen er en beretning om et land og et folk, der med skepsis, forargelse og frygt så til, at bropylonerne skød op i Storebælt. De politiske sværdslag, kampen for en stærk infrastruktur – et land og et folk, der vendte på en tallerken og i dag har svært ved at forestille sig en tid før Storebæltsforbindelsen forenede øst og vest.

Broen & Folket – Forbindelsen der forandrede Danmark og danskerne går tæt på både modstandere og tilhængere. Et stykke nyere danmarkshistorie set og fortalt gennem Storebæltsforbindelsen.

I bogen medvirker et væld af stemmer, der på den ene og den anden måde har været tæt på historien: tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, Prins Joachim, daværende trafikministre og trafikordførere Kaj Ikast, Arne Melchior, Svend Heiselberg og J.K. Hansen, tidligere landstræner Sepp Piontek, forfatterne Leif Davidsen og Jens Blendstrup, kommunikationsekspert Peter Mogensen, livsstilsekspert Anna Glad, skuespiller Farshad Kholghi, vejrvært Peter Tanev, lystfiskerne i Nyborg, de daglige pendlere m.fl.

Bogen er skrevet af forfatterne Thorsten Asbjørn Lauritsen og Peter Borberg. Den er udgivet i samarbejde med Sund & Bælt og med støtte fra DI Transport, DSB og ITD.

Bogen kan bestilles direkte på www.turbineforlaget.dk, hos Asbjørn & Borberg, tlf. 31 52 42 90, ta@asbjornborberg.dk og købes i landets boghandlere. Pris 299,- + leveringsomkostninger kr. 49. 

_______________________________________________

Datingkongen. Morten Wagners selvbiografi, skrevet i samarbejde med Anders Houmøller Thomsen

41-årige Morten Wagner er en moderne Simon Spies og Danmarks svar på Hugh ”Playboy” Hefner.

Han har bragt hundredtusindvis af danskere sammen via den uhørt populære kæresteportal, Dating.dk, og han har ikke selv holdt sig tilbage. Morten Wagner har via sit eget site scoret cirka 500 kvinder!

I bogen deler han gavmildt ud af drengerøvsanekdoter fra soveværelset, iværksættertips og øjenvidneberetninger fra en cyber-revolution. Hans fortælling er et portræt af en af it-generationens pionerer. Det er en historie om en knægt fra Viborg, der blev mobbet intenst som dreng og endte på toppen af verden som datingkonge og millionær.

Selvbiografi. 256 sider. Vejl. pris: 299 kr. Kan købes til fordelagtig pris i Bilka, Føtex og på Plusbog.dk 

Journalist, forfatter og musikanmelder Anders Houmøller Thomsen har tidligere udgivet følgende bøger:

"Manden der var MC Einar" (People’sPress, 2011)

"666 supercitater fra rocken og poppen" (People’sPress, 2010)

”Særling fra verdens ende. Samtaler om og med Johnny Madsen” (People’sPress, 2008).

_______________________________________________

‘Drengen der kunne flyve når ingen så det’ af Malene Fenger-Grøndahl & Maj Olika (illustrationer)

Der var engang en dreng, der kunne flyve. Længe troede han, at det var noget, alle mennesker kunne. Men så fandt nogle af de andre drenge en død fugl. Og så fandt han ud af, at alting ikke var, som han troede. Malene Fenger-Grøndahls lille underfundige historie har fået luft under vingerne i Maj Olikas farvemættede billeder.

CDR-Forlag, 2013

198 kr.

Kan bestilles her.

_______________________________________________

Faxe Kalkbrud - Rudy Hemmingsen

I gennem et helt år har fotograf Rudy Hemmingsen besøgt Faxe Kalkbrud på alle tider af døgnet for at samle materiale til en ny stor flot fotobog om kalkbruddet. Hans skarpe kameralinse har fanget både facetter af årets gang i kalkbruddet, små flotte detaljer og den spændende industri, der foregår i bruddet. Rudy Hemmingsen har formået at indfange Faxe Kalkbruds unikke landskab, der forandrer sig i takt med vejret, lyset, årstiderne og kalkbrydningen.

Fotografierne suppleres med tekster om bruddets geologi og kalkbrydningens historie. Det er skrevet af museumsinspektør Jesper Milàn fra Geomuseum  Faxe.

Bogen er en oplagt julegaveide og kan bestilles online hos museum@oesm.dk den koster 165 kr + porto.

_______________________________________________

'Festskrift for halvgamle krager - vi kan alligevel ikke løbe fra det' af Mette Korsgaard 

Sætter du kommaer i dine sms’er? Er du begyndt at gå til tango, line dance, stavgang eller at synge i gospelkor? Har du oplevet at blive stoppet på gaden af et barn, som vil arve din hund, når du dør?

Hvis ja, så er det nok på tide at indse, at du er en halvgammel krage. Er du stadig ikke helt overbevist, kan du selvfølgelig tage testen i bogen. Du kan også finde ud af, hvilken type halvgammel krage du er: ‘Aldi-kragen’, der findes overalt i Danmark, men dog ikke på Facebook, den vinterbadende ‘homøopat-krage’ eller måske ‘medie-kragen’, der betragter Sundhedsstyrelsens ”maks. syv genstande om ugen” som et debatoplæg.

Jeg har talt med forskere og andre eksperter om, hvem vi halvgamle krager er, og hvorfor vi kvinder har så meget sværere ved at acceptere, at vi bliver ældre, end mænd har. Og så mener jeg, at det er på tide, at vi bliver mere tolerante og venlige over for os selv. Her er ingen svære øvelser eller stramme kure. Kun en velment invitation til at se sandheden i øjnene og leve livet. Når vi nu alligevel ikke kan løbe fra det.

Udgivet på People´s Press. Pris 200 kr. Bestil hos Saxo eller køb hos boghandlere.

_______________________________________________

Thrilleren ”Frostgrader” af Birgitte Bartholdy

Da Layla en vintermorgen møder tidligt på sit nye arbejde på modebladet Front, venter der hende en grum overraskelse. Bagerst i lokalet står døren åben ind til moderedaktionens ellers altid aflåste walk-in-skab. I skabet finder Layla en lille forpjusket hund og det lemlæstede lig af en ældre mand, hvis ansigt er smadret til ukendelighed.

”Frostgrader" af Birgitte Bartholdy er en underholdende psykologisk thriller, der bl.a. skildrer det kriseramte liv i et moderne mediehus. Et liv, Birgitte Bartholdy kender indefra, da hun i 22 år arbejdede som journalist på ALT for damerne, inden hun blev freelancejournalist. En skøn julegaveide fra Lindhardt og Ringhof til alle, der elsker spænding med nærgående psykologiske portrætter. Køb den hos SAXO på tilbud til 237 kr. her.

Se flere bøger af Birgitte Bartholdy.

__________________________________________

Fynske Motorbaner – Villy Poulsen

En vandring gennem den sport, som gennem årene har trukket de største tilskuerskarer, nemlig motorsporten. 25.000 mennesker til løb på Fyns Væddeløbsbane i 1949 – og igen op gennem 1950`erne. Op mod 20.000 tilskuere på Odense Speedway, som var byens atletikstadion. 22.000 tilskuere på Fangelbanen udenfor Odense, og samme antal til løb på Langesøbanen. Det er simpelthen en tur gennem min barndom og ungdom – så at sige for fulde omdrejninger. Billedsiden er helt speciel. De fleste illustrationer er hentet op ad kælderen i de kommunale lokalhistoriske arkiver under Odense Domkirke.

Bogen koster kr. 200,00

Skagenløbet 100 år - Villy Poulsen

Da dagbladet Politiken – og redaktør Alfred Nervø, den 8. august 1913 startede Dansk Motor Grand Prix fra Frederiksberg Slot, på toppen af Valby Bakke, var det den hidtil største danske sportsbegivenhed. Løbet blev gentaget i 1914 og 1915, og igen forsøgt genoplivet i 1930, for så igen at være kørt hvert år siden 1965. Altså alt i alt et stykke Danmarkshistorie der fyldte 100 år. Gennem det seneste halve århundrede, har løbet heddet Skagenløbet, og er for motorcykler fra før 1934. Sædvanligvis stiller op mod 250 maskiner til start, med førere og passagerer fra hele Europa. Man kører København-Skagen, eller Skagen-København, på tre dage.

Bogen er i stort format, med en kavalkade af samtidige fotos i sort/hvid og farver, og løbene beskrevet ved hjælp af bl.a. avisartikler og andre referater.

Bogen koster kr. 350,00

Begge bøger kan bestilles hos forfatteren via hjemmesiden: www.villymotor.dk eller på telefon 21756650

_______________________________________________

‘iPad for seniorer’ af Palle Bruselius

Er du ny iPad-bruger, er dette hæfte en god hjælp til at komme hurtigt i gang. Hæftet indeholder farveillustrationer og trinvise gennemgange af, hvordan du bruger de vigtigste af de mange funktioner på din iPad.

Palle Bruselius tager udgangspunkt i det grundlæggende og viser dig, hvordan du bruger din iPad effektivt til mange forskellige formål.

Er du helt ny i forhold til at bruge en computer, er hæftet en god hjælper. Har du erfaring med pc eller Mac, letter hæftet også brugen af din iPad og giver mange nyttige tip. Kom nemt i gang med at bruge din iPad.

Pris kr. 89,- hæfte (80 sider). E-bog: kr. 60,31,-

Køb bogen hos Saxo.

‘PowerPoint 2013 – lær det selv’ af Palle Bruselius

PowerPoint er programmet, du bruger, når du vil lave og afholde  præsentationer. Lær at bruge temaer og byg selv skabeloner, så de passer præcist til de formål, du ønsker. I en række øvelser lærer du at opbygge diasshow med brug af lyd, animeret tekst, grafik, billeder og video. Du lærer også, hvordan du importerer tabeller fra Excel og med et klik altid har opdaterede data i dine præsentationer.

Få masser af gode råd om at tilpasse layout og om præsentationsteknik, om bl.a. længde og mængde af info, og om hvilke medier, du bruger til forskellige formål.

Palle Bruselius er journalist, fotograf og forfatter til mere end 50 bøger om it, foto og billedbehandling.

Pris kr. 89,- (80 sider). E-bog: kr. 60,31,-

Køb bogen hos Saxo.

_______________________________________________

'Kvinder og piger med asperger - 11 fortællinger om livet med en aspergerprofil' af Camilla Rau Petersen og Elisabeth Christensen

Der findes meget lidt litteratur i Danmark om at være kvinde og have asperger. Det ønsker denne bog at rette op på med 11 personlige fortællinger. Målet er at vise, at autisme kan komme til udtryk på mange måder, og at det at have en autismespektrumprofil ikke nødvendigvis er ensbetydende med et problemfyldt og svært liv. Det kan også være lig med kreative og fantastiske personligheder og underfundige hjerner. For trods en række neurobiologiske fælles-træk er personer med en autismespektrumprofil lige så forskellige som alle andre.

I bogen møder du 11 kvinder eller piger med asperger – fra Emma på 12 år til 49-årige Anne. Fortællingerne giver et godt indblik i hverdagens tanker, drømme, udfordringer og glæder, når man lever et liv med asperger, og de er både bevægende, tankevækkende og livsbekræftende at læse. Bogen gør både pårørende, kærester og fagfolk klogere på, hvad det vil sige at være kvinde eller pige med asperger. 

Bogen koster 269 kr. og kan købes ved at sende en mail til mail@camillarau.com

_______________________________________________

Københavns tårne af Peter Olesen

Peter Olesens bog er en hyldest og en kærlighedserklæring til Københavns og Frederiksbergs mindst 500 tårn og spir. Og en bøn om, at vi passer på dem og respekterer dem. Bogen vil mange steder overraske ved at tage læserne med indenfor og op gennem uvejsomme og kravlekrævende tårne. Den er fra start til slut en ren københavnsk tårnekspedition. Du kan læse mere om Peter Olesens bog her.

Bogen koster 300 kroner og kan købes hos Saxo.

__________________________________________

‘LABAN - Hvor vi undrer os’ af Sara Alfort

LABAN er en serie for børn med naturreportager fra hele verden med sanserne på vid gab og en høj grad af NØJ, hvor er det mærkeligt!, ORV, hvorfor gør den sådan? Og UAK, hvordan kan den det?!

Hvert nummer er 20 sider, koster 19 kr og 100% LABAN.

I LABAN#1 er vi sprunget i Det Indiske Ocean for at se på koralrevet og venskabet mellem alger og koraldyrene. Og vi er cyklet ud i mosen for at undersøge, hvordan den kødædende plante soldug egentlig spiser sin frokost. Køb den her! 

I LABAN#2 er vi sejlet langt ud i Nordsøen for at undersøge, hvordan søpapegøjer flyver. Vi hører om selvlysende plankton i Det Indiske Ocean. Og så er vi ude og bore i jorden. For under skovbunden ligger et kæmpestort stykke skolekridt. LABANs taskforce er rykket ud for at nå til bunds i sagen. Køb den her!

I LABAN#2 er vi sejlet langt ud i Nordsøen for at undersøge, hvordan søpapegøjer flyver. Vi hører om selvlysende plankton i Det Indiske Ocean. Og så er vi ude og bore i jorden. For under skovbunden ligger et kæmpestort stykke skolekridt. LABANs taskforce er rykket ud for at nå til bunds i sagen. Køb den her!

_______________________________________________

‘Mageløs på matriklen’ af Ann Mariager

Over en million danskere bor alene. Jeg er en af dem. Det undrer mig, at man hører så lidt fra os. Derfor har jeg skrevet bogen "Mageløs på matriklen”. Om enestående opture og mageløse nedture. At være alene er ikke en undtagelsestilstand, men et rigtigt liv, man skal tage alvorligt. Glæde sig over. Indrette sig efter. Ikke, at det altid er en let gang på jorden – læs bl.a. om min sørgelige oplevelse i en lagune på Jamaica -men det er heller ikke fest og farver at være i parformation. Tænk på de par, der ter sig som hinandens parkeringsvagter.

Når du bor mageløs, skal du være nysgerrig, vende front ud mod verden og se, hvad den byder. Nyd at gøre, hvad du vil. Når du vil. Hvis du vil have et godt liv som single, skal du sørge tre ting: Hav mindst ét voksent vidne til dit liv, en, du kan betro dig til. Hav styr på din økonomi, for det er dyrt at være alene. Og sørg for at have et  spisebord med udtræksplader, så du kan have mange gæster. Og en pænt stor fryser, så du kan købe stort ind uden at skulle smide mad ud.

Der er masser af mageløse i denne verden, og vi bliver flere. Sæt pris på dit eget selskab og lær af skelne mellem solitude - alenehed – og ensomhed. Gå til livet med lyst.

Læs og hør mere her: www.mageloespaamatriklen.dk. “Mageløs på matriklen”, vejl. pris 199,- kr. Tjek www.Bogpriser.dk for bedste pris.

_______________________________________________

'Man skal jo starte et sted' biografi om Peter Abrahamsen, fortalt til Abelone Glahn

I sit lange liv har Peter Abrahamsens musik og sang berørt mange mennesker, såvel i årene hvor Peter var blandt de første ganske unge, der bar den bløde rock ind i Danmark, som i årene hvor han arbejdede bag kulissen som producer og igangsætter, og i den tredje, lange fase i hans liv, hvor han igen bliver udøvende og komponerende og spiller såvel country og politiske sange, som viser, salmer og sange fra den danske sangskat.

Bogen er til alle, der har stiftet bekendtskab med Peter. Om de så kender ham flygtigt eller tilhører den faste skare, som har fulgt ham fra første færd.

Anmelderne og lektørudtalelsen er enige: Et stykke moderne musikhistorie fortalt før myterne bliver til virkelighed.

Se mere om bogen: www.manskaljostarteetsted.dk

Pris 299.-

Køb her:

http://www.peterabrahamsen.dk/Bestillinger/2013/2013-05-06%20-bogbestilling%20portr%C3%A6t%20peter.htm

Og få signatur med!

_______________________________________________

‘My way of life – Stories by children of Bhutan’ af Marie Venø Thesbjerg

‘My way of life – Stories by children of Bhutan’  er en hjertevarm montage af billeder, digte og hverdagsbeskrivelser fra 80 bhutanske børn i alderen 7 til 16 år fra 27 skoler i Bhutan. Ved hjælp af engangskameraer har børn og unge fra Himalayabjergene i det nordlige Bhutan til det sydlige og østlige Bhutan skildret deres dagligdag og kultur. 5000 billeder og 250 historier er indsamlet, redigeret og udgivet af journalist og cand.public. Marie Venø Thesbjerg.

Børnene selv fortæller om forskelle og uligheder mellem land og by og de udfordringer, som et uland står overfor. Moderne teknologi som vaskemaskiner, Internet, computere, biler og el har endnu ikke nået de mest afsidesliggende dele af Bhutan. Billederne fortæller os om værdien af tætte familierelationer og venner, rutiner i det daglige liv i skoler og familier og viser børns kompromisløse og universelle erklæring til livet: det skal leves! Gennem historier og billeder kommer læseren på en dyb, indsigtsfuld rejse i børns univers. Bhutan er et uland med en særlig buddhistisk kultur, der forandrer sig stærkt i disse år. Bogen er en dokumentation af en drastisk udvikling fra monarki til demokrati, fra et traditionelt landsamfund til et moderne og fra lokal til global ungdomskultur.

Bogen koster 250 kr. er til salg på wayoflifeinbhutan.com, på amazon.com, i Bhutan og i udvalgte bogbutikker i DK.

Se mere om bogen på www.wayoflifeinbhutan.com.

_______________________________________________

‘Når ånderne banker på - mit liv blandt engle og ånder’af Karen Seneca & Marzcia Techau

NÅR ÅNDERNE BANKER PÅ er en fascinerende og meget ærlig beretning fra et moderne spirituelt medie. Det er Marzcia Techaus historie om, hvordan den spirituelle verden valgte hende, i begyndelsen meget imod hendes vilje. Vi får alle detaljer fra hendes arbejde, inklusive de voldsomme kampe, hun ofte må kæmpe med de afdøde, for at de levende kan leve et fredeligt liv.

Marzcia er uddannet biolog, arbejder som forsker, og er et fascinerende menneske i og med, at hun kombinerer sin analytiske viden med 'åndernes verden'.

Bogen koster 250 kroner og kan købes hos boghandlere eller hos Saxo

Læs uddrag her! 

_______________________________________________

'Profession: Filippiner – Kvinder på arbejde i Danmark gennem fire årtier' af Nina Trige Andersen

På blot et par år er over 10.000 filippinere kommet til Danmark, de fleste for at arbejde som au pairs. Forud for denne trafik er gået fire årtiers globalt opbrud. I 1973 rejste 49 kvinder fra Manila til København. De blev kendt som ”The 49’ers” og var rekrutteret som stuepiger af det dengang nybyggede Hotel Scandinavia. Gruppen hører til den første bølge filippinske arbejdsmigranter i Danmark, og bogen følger trådene fra fire af disse kvinders liv. De er – også i bogstavelig forstand – tanter til nutidens au pairs. Profession: Filippiner – Kvinder på arbejde i Danmark gennem fire årtier er historien om relationerne mellem den etablerede filippinske diaspora og de nye migranter, der ofte er permanent på farten; om forholdet mellem dansk fagbevægelse og udenlandske arbejdere, mellem Danmark og verden, mellem levet liv og global økonomi.

Forfatteren har siden 2010 fulgt “The 49'ers”; deltaget i deres genforeninger og højtider, interviewet dem og deres filippinske netværk, og besøgt familierne i hjemlandet, som kvinderne på hver deres måde fortsat er tæt knyttede til. Fortællingerne fra disse migranters liv er et vindue til en global historie.

'Profession: Filippiner – Kvinder på arbejde i Danmark gennem fire årtier'
Tiderne Skifter, 20. marts 2013, 274 sider, Vejl. pris 265 kroner

Kan købes i boghandlere landet over, lånes på biblioteket eller bestilles online, f.eks. saxo.com eller gucca.dk.

Forespørgsler kan sendes til forfatteren på nina.trige.andersen@gmail.com eller til forlaget på tiderneskifter@tiderneskifter.dk

_______________________________________________

‘På den 2. side’ af Finn Edvard

Journalist Finn Edvard har gennem flere år skrevet faste klummer i en række københavnske ugeaviser – klummer, der har givet mange reaktioner, enten i form af ros eller kritik. Nu er en samling af hans klummer udkommet som bog.

Han har en særlig evne til at skildre mennesker, og han stiller nogle ubehagelige spørgsmål til sine landsmænd:

 

  • Hvorfor har danske fodboldspillere ikke nogen mening om noget som helst?
  • Hvorfor tror alle beboere i landsdele i Danmark, at de er noget ganske særligt?
  • Hvorfor tror vi, alle kender København, når vi ikke selv kender hovedstaden i Slovakiet eller Slovenien?
  • Hvorfor tror vi hele verden kender den danske statsminister, når vi ikke selv kender den svenske?
  • Hvorfor svigter turisterne Danmark?
  • Hvorfor finder vi os i bankernes arrogante arrogante behandling af kunderne?
  • Og hvorfor er begrebet ”god service” mere sjældent i Danmark end at se fhv. statsminister i en koger på Café Lystig på Sundholmsvej? (I sig selv et interessant billede…)

Dette og meget meget mere undrer Finn Edvard – og mange med ham. Bogen ”På den 2. side” er et udvalg af nogle af Finn Edvards skarpeste klummer. Fornøjelig og tankevækkende læsning.

Pris: 149 kroner. Kan købes hos: Alle landets boghandlere, diverse netboghandlere (blandt andet hos Saxo) og www.skriveforlaget.dk

_______________________________________________

Solitude - in the wake of Willem Barentsz

Petra Sjouwerman / Jeroen Toirkens

En rejse i Europas sidste vildmark: Barents-regionen

Skandinavienskorrespondent Petra Sjouwerman og den prisbelønnede fotograf Jeroen Toirkens giver i bogen Solitude et intimt portræt af mennesker, der bor afsondret i det nordligste Norge, Sverige, Finland og Rusland - kendt som Barents-regionen. De har ladet sig inspirere af den hollandske opdagelsesrejsende Willem Barents’ mod og rejselyst, da han i det 16. århundrede kortlagde regionen.

Bogen, der koster DKK 260 (ekskl. fragt), kan bestilles direkte hos Petra Sjouwerman via www.sjouwerman.dk, købes på Amazon eller hos boghandleren. At udgive en fotobog af høj kvalitet er dyrt, derfor har forfatteren aftalt med forlaget, at hun selv skal sælge hundrede bøger!

Solitude giver i ord og billeder et indblik i en unik region ved polarcirklen.

Bogen er krydret med citater fra den originale dagbog fra Barents’ rejse i 1597 og indeholder en historisk epilog.

Sprog: Engelsk og hollandsk

_______________________________________________

‘Spis dig fra overgangsalderen’ af Mikael Bitsch, Søren Lange og Mette Bender

Maden i denne bog er designet til kvinder midt i livet. Med den i hånden kan du slippe for hormonterapi og i stedet lære at skrue på en række elementer i kosten, så du kan spise dig fra dine symptomer.

Vejen er sund og grøn mad spækket med planteøstrogen, vitamin, protein og andre sunde stoffer. Planteøstrogener er særlige stoffer, som vikarierer for kroppens eget østrogen og bringer ro til et hormonsystem i oprør. Råd og opskrifter fokuserer på at støtte og opbygge kroppen bedst muligt.

Bogen er både en kogebog og en håndbog og viser, hvordan du med særlige ingredienser i te, smoothies og madretter kan få det meget bedre. Uden bivirkninger.

Der er opskrifter i lange baner, og der er lister og planer for, hvordan du kan ændre kosten skridt for skridt.

Du finder særlig hjælp til at styre hedeturene, få ro på søvnen og styre vægten. Der er også råd til den, der lider af dårligt humør, dårlig hukommelse eller nedsat lyst til sex.

Derudover finder du forslag til gennem maden at forebygge osteoporose og andre sygdomme, som lettere opstår fra nu af. Sidst finder du bunker af dejlige opskrifter, som er lige til at gå til. Maden er komponeret til kvinder fra 40-års-alderen og op, men er også god og nærende for mænd og børn. Familien kan sagtens spise med. Velbekomme. 

Bogen koster 300 kroner, men kan købes hos Saxo med rabat til 294,92. Du kan også kontakte Helle Skov Wacher (tlf. 33 47 07 51, helle.s.wacher@jppol.dk)

_______________________________________________

Ugeskemarevolutionen

Karina Winther, Lene Theill

Som nyuddannet lærer kunne Karina Winther ikke finde praktiske anvisninger på, hvordan hun kunne undervisningsdifferentiere og inkludere alle børn. Derfor opfandt hun sit eget system: Ugeskemaet.

Med bogen UgeskemaRevolutionen i hånden, kan du som lærer, i ro og fred og fuldstændig uden stress, lære dine elever at blive selvstændige, videbegærlige og dygtige. Samtidig imødekommer du samfundets krav om undervisningsdifferentiering og inklusion, og du vil opleve tilfredshed hele vejen rundt hos forældre, elever og hos dig selv.

Lyder det for godt til at være sandt? Det har vi hørt før. For at overbevise dig om, at Ugeskemaet ikke er et fatamorgana, har vi inviteret flere forskellige mennesker, der har haft berøring med Ugeskemaet, ind i vores bog. De har alle bekræftet, at Ugeskemaet har virket for dem. Alle nævner glæden ved at lære som noget helt centralt. Læs mere om bogen her.

Prisen på bogen er 349 kr. plus forsendelse. Du kan bestille den online her.

_______________________________________________

'Vildmarken' af Steffen Kjær

Vildmarken består af seks særskilte historier, hvor man følger personer i hver deres livsfase på eventyr i vildmarken. Historiernes hovedpersoner begiver sig ud i den mest barske natur, hvor de hver især bliver udfordret både fysisk og mentalt, og hvor de bliver stillet over for eksistentielle dilemmaer.

Bogen tager sit afsæt i personernes trang til at udfordre sig selv og opsøge nye eventyr. Det er et skandinavisk generationsportræt, hvis hovedpersoner bliver ældre fra historie til historie, og i takt med den stigende alder bliver de mere reflekterende og eftertænksomme.

Historierne finder sted i Danmark, Norge, Sverige, Alperne, Canada og USA. I hver historie tager hovedpersonerne på en rejse, både ren bogstaveligt, men også i mental forstand, som sætter dybe spor. Det er en medrivende inspirationsbog, hvis historier er fortalt med en indsigt og refleksion, der sætter gang i tankevirksomheden hos læseren.

Bogen koster 249 kroner og kan købes her!

‘Den ultimative skiferie' af Steffen Kjær

Det er oplagt at sætte sit eget præg på en skiferie. Og nogle gange kan det være små tips og lidt tricks fra andre, der kan inspirere en til at gå i gang. I "Den ultimative skiferie" er du med på ski, når Steffen Kjær reporterer fra legendariske skiområder med fantastiske pister og enorme mængder puddersne for at give inspiration til egne rejser i vinterlandet. 

Læs om, hvor du skal tage hen for at opleve heli-skiing, Freestyle-eventyr og snegaranti. Bogen er rigt illustreret med imponerende billeder og tips og forfatterspots fra skisportsteder i både Skandinavien, Canada og Alperne.

Bogen koster 249 kroner og kan købes her!

Kommentarer