Gå til hovedindhold
Bliv medlem

8 søgte om barselslegat i 2021. Her er årsagen

Freelancere og selvstændige, der skal på barselsorlov, har siden 1. januar 2021 haft mulighed for at søge den statslige barselsfond for selvstændige. En række krav begrænser adgangen til offentlig støtte. Her kommer FreelanceGruppens barselsfond ind og giver penge til medlemmer, der ikke kan få fra staten.

foto

Charlotte de la Fuente

Læs mere om vilkårene og søg om penge fra FreelanceGruppens barselsfond lige her.

FreelanceGruppens bestyrelse holder øje med, hvordan statens og FreelanceGruppens barselsfonde spiller sammen. Derfor har vi spurgt de otte medlemmer, der ansøgte om FreelanceGruppens Barselslegat i 2021, hvordan deres situation var. Ud af de otte ansøgere endte fem af dem med at få støtte fra vores barselsfond.

Sådan svarede de otte ansøgere

- En ansøger fik fra FreelanceGruppen, fordi vedkommende ikke havde et cvr-nummer og derfor ikke var berettigede til støtte fra staten.
- To svarede at de ikke havde tjent nok i deres cvr-virksomhed til, at de var berettigede til støtte fra staten. Fik fra FreelanceGruppen.
- To havde fået penge fra staten. Den ene havde dog kun fået 1300 kr. pga. lav indtjening under corona. Fik fra FreelanceGruppen.
- Et medlem havde fået penge fra arbejdsgiver og fik dermed ikke fra staten, men fik fra FreelanceGruppen.
- Et medlem havde ikke været medlem i et år og levede derfor ikke op til kravene for at få barselsstøtte fra FreelanceGruppen.

- Et medlem havde private årsager til at søge.

Så mange kroner fik de fra fonden

De medlemmer, der fik udbetalt penge fra fonden, fik i 150 kroner pr. dag - syv dage om ugen. Det vil sige 1.050 kroner om ugen. Man kan maksimalt få støtte i 28 uger, hvilket svarer til 29.400 kr.

Barselsfonden har eksisteret siden 2005.


 

Kommentarer