Gå til hovedindhold
Bliv medlem

"Kurset skal have et konkret formål"

JETTE LÜTHCKE, freelancejournalist, blogger om tabuer på sin blog jetteluthcke.dk. Hun har deltaget i flere af Freelancegruppens kurser bl.a. i WordPress, og senest har hun deltaget i et kursus om at optage video med mobilen, så bloggen kan blive mere levende.

Af Vibeke C. Larsen

Min blog om tabuer havde ligget i dvale i nogle år. Jeg ville gerne genoplive den, og derfor deltog jeg i kurserne om WordPress og video på mobilen, så jeg kunne forbedre den. Begge kurser var bygget op, så vi først fik teorien, og derpå prøvede selv. Det fungerede godt for mig, da jeg lærer bedst, hvis jeg prøver tingene selv. Kurset i WordPress gav mig modet til at arbejde mere med den tekniske side af bloggen, som jeg lige havde flyttet over på en WordPress-platform. Jeg fik afmystificeret det tekniske og følte mig mere kompetent og rolig ved at arbejde i WordPress.

Video på mobilen er det sjoveste kursus, jeg har været på. Underviseren var meget motiverende og forsikrede os om, at selvfølgelig kunne vi finde ud af det. Vi fik en masse tips og tricks og en manual. Den har jeg haft stor glæde efterfølgende, så jeg har kunnet holde fast i mine nye færdigheder. Kurset var også meget kreativt, og det tiltalte mig. Jeg kan i forvejen godt lide at fotografere, og nu jeg blevet mere bevidst om det levede billede. Jeg fik en viden, som jeg kunne gå ud og bruge med det samme. Jeg har øvet mig i at optage video på mobilen, og jeg har aftalt med min næste kilde til bloggen, at jeg udover interviewet også optager en video. Videoblogs bliver mere almindeligt, og det giver flere muligheder for at formidle et budskab eller en historie.

Kurser virker bedst for mig, hvis jeg har et konkret formål med det. Det er nemmere at relatere til noget, hvis man skal bruge det. Så bliver det 'need to know' i stedet for 'nice to know'. Nu kan jeg selv arbejde med min hjemmeside i stedet for at få hjælp udefra. Desuden kan jeg lave videoblogs, som giver flere muligheder. Min blog handler om tabuer, alt det, som er svært at tale om. Jeg brænder for emnet, og det er mit ydmyge ønske, at bloggen kan være med til at gøre folk klogere på tabuer og blive bedre til at tale om det, der er svært.  

Læs mere om Jette Lüthcke på: www.jetteluthcke.dk

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk