Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Katrine Nadia Jørgensen

Webredaktør, SoMe-redaktør, overenskomst- og arbejdsmarkedsudvalg.

Journalist

Katrine Nadia Jørgensen

Jens Astrup

Opdateret d. 1. juni 2021. Email: knj@freelancegruppen.dk

Siden jeg kom ind i FreelanceGruppens bestyrelse for fire år siden, har jeg været engageret i kampen om bedre vilkår og honorarer for freelancere og selvstændige i vores branche.

I kursusudvalget har jeg haft fokus på at udvikle kurser, der ruster alle fagligheder til fremtidens arbejdsmarkedet, hvor der kræves stadig flere kompetencer og større teknisk snilde.

I Festivaludvalget har jeg haft fokus på at udvikle et brag af en festival, der også giver ny inspiration og motivation. Jeg drømmer om, at vacciner gør det muligt for os at planlægge endnu flere festivaler!

Jeg har været webredaktør og redaktør for sociale medier de sidste par år, hvor fokus har været på guides og gode råd – men også på de gode fagpolitiske historier, som vi kan bruge til at få rekrutteret nye medlemmer og til at inspirere freelancere til at organisere sig og kæmpe for bedre vilkår. For sammen er vi bare stærkest.  

I Udvalget for faglige klubber har jeg været med til at sikre Politikens freelancere bedre honorarer og vilkår – og været med til at skabe et stærkt netværk, hvor avisens freelancere kan dele deres erfaringer. Jeg har samarbejdet tæt på tillidsrepræsentanter og har også delt min erfaring med freelancere på andre mediearbejdspladser, der ønsker at organisere sig i en faglig klub. 

Senest har jeg været med til at forhandle de nye Medieaftaler og sikret, at flere nye formater som video og podcast bliver styrket i aftalen – og at priserne følger med samfundets generelle prisudvikling.

Jeg arbejder selv for især organisationer og ofte i krydsfeltet mellem politik og kommunikation, og så er jeg drevet af at prøve nye ting af. Derfor beskæftiger jeg mig både med video, foto og tekst – på alle platforme. Jeg har også været tilknyttet Dagbladet Politiken og DR hen over en længere årrække, så har derfor en god forståelse for de traditionelle mediearbejdspladser. 

Under coronakrisen har jeg nydt at være en del af bestyrelsen, hvor vi sammen har kæmpet for at gøre både DJ og politikerne opmærksomme på, hvordan pandemien påvirker især løstansatte og freelancere/selvstændige. Jeg håber på at blive genvalgt, så jeg kan fortsætte den kamp!

Privat bor jeg på Frederiksberg sammen med mit 12-årige barn og deler byens dejligste kontorfællesskab med 12 andre freelancere på Nørrebro i København.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk