Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Jens Utoft, 62 år, på vej på pension

Pensionsordninger, aktier, indlånskonti og to gældfrie ejerboliger

Af Ida Sønderby Rosgaard

”Jeg startede som freelancer i 1996, hvor jeg valgte at videreføre min kapitalpensionsordning i PFA, inkl. gruppeliv. Jeg har været med i PFA, siden jeg blev udlært i 1975 og har derfor både en ratepension med 25 pct. beskatning og løbende udbetaling og en kapitalpension, der sidste år blev ændret til en aldersopsparing, beskattet og lukket for yderligere indbetaling.

Nu fortsætter jeg foreløbig med at indbetale til en ratepension. Ved siden af har jeg lavet privat opsparing i aktier, hvoraf jeg realiserede en del i forventning om kursfald. Det var nok dumt, for det er ikke sket for alle de aktier, jeg solgte, og jeg har nu geninvesteret de fleste af pengene i stedet for at have dem spredt på indlånskonti i flere pengeinstitutter til en alt for lav rente. Det har foreløbig givet et fint afkast. Vi har desuden to gældfrie ejerboliger, hvoraf den ene er en fritidsbolig ved havet.

Jeg har lige fornyet en stor kontrakt for 2016, og hvis den ikke bliver fornyet for 2017, overvejer jeg, om jeg skal tage det sidste år på efterløn. Fordi jeg er selvstændig, skal jeg lukke min virksomhed og sælge alle aktiver, hvis jeg skal benytte mig af efterlønsordningen. Og da jeg forventer, at jeg fortsætter med at arbejde i et eller andet omfang, når jeg er gået på pension, vil jeg helst undgå det. Hvis jeg vælger ikke at gå på efterløn det sidste år, får jeg en kontant godtgørelse på 50.000 kr. om året i 3 år.

Jeg overvejer også, om jeg skal udskyde folkepensionen, fordi man får mere udbetalt, jo længere man udskyder den.”

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk