Gå til hovedindhold
Bliv medlem

”Jeg har brug for sparring om forretningsudvikling”

Anna Katrin Nørgaard er tv- og film-tilrettelægger. Hun bor i Snekkersten, har bureauplads i København og har været selvstændig siden 2013 med firmaet NosyKat. Hendes radiofeature ”Far, du skal på plejehjem” er indstillet af DR til Prix Radio som årets radiofeature.

Af Ulla Bechsgaard, ulla.bec@gmail.com

Hvordan får du sparring i hverdagen?

Jeg nyder godt af, at min mand har arbejdet mange år i reklamebranchen og har erfaring med kommercielle kunder. Han ved noget om reklame, og det kan jeg bruge blandt andet i forhold til den opgave, jeg har lige nu – en film for Nyhavn Rejser. Min kunde har netop hyret mig, fordi jeg er journalist og kan de journalistiske metoder. Rejsebureauet vil ikke have, at filmen bliver for reklameagtig, men at arbejde med kommerciel virksomhedskommunikation er alligevel noget andet end at lave public-service tv.

Hvem sparrede du med om din radiofeature?

Da jeg producerede radiofeaturen ”Far, du skal på plejehjem” var redaktøren kun lidt indover til allersidst. Udsendelsen berørte mig selvfølgelig, og hun hjalp med til, at den ikke blev for følelsesmæssig.

Hvem bruger du ellers?

Jeg har været på et godt DJ Bizz-kursus i maj. Da jeg lancerede en ny hjemmeside, brugte jeg Bizz-netværket til at give feedback på den. Jeg har også en netværksgruppe  af nuværende og tidligere DR-tv-tilrettelæggere. Dem kan jeg tale fortroligt med om priser, vilkår og redaktører.  Jeg hyrer folk til mine projekter, og vi taler selvfølgelig også om den konkrete opgave, men vi har jo meget travlt på settet, og der er ikke tid til at komme i dybden. Sparring i forhold til konkrete opgaver i hverdagen, fungerer fint; men jeg har brug for at blive mere afklaret om, hvor jeg vil hen med min virksomhed. Jeg mangler sparring til at blive mere skarp på forretningsudvikling.

Hvordan vil du skaffe dig sparring til udvikling af din forretning?

Jeg har besluttet at bruge nogle penge på professionel sparring i forhold til forretningsudvikling. Jeg overvejer at få en partner ind virksomheden, men det skal være en, som er det helt rigtige match, og det er ikke nemt at finde.  Jeg er nødt til først at blive mere afklaret om, hvordan firmaet skal udvikle sig. Jeg vil mere i dybden, og derfor køber jeg mig til mentorsparring om forretningsudvikling. Det bliver fedt!

Er der forskel på at sparre med en kollega og med en kunde?

Ja, den faglige sparring med en kollega er rigtig meget værd, den kan jeg ikke få nok af. Jeg sprudler hele tiden og har masser af ideer. Sparring med kunderne er også vigtig, fordi de kender deres målgruppe, og den viden skal jeg have fra dem.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk