Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Gunvor Bjerre, 73 år, arbejdende folkepensionist

Pensionsordninger, obligationer, aktier, folkepension og arbejde.

Af Ida Sønderby Rosgaard

”Jeg har været fastansat i mange år, men har også været freelancer i en længere årrække. Størstedelen af min pensionsopsparing kommer dog fra min fastansættelse.

For mange år siden rådgav Hans Bischoff os om, hvordan man bedst kunne spare op til pension. Han foreslog en kombination af flere pensionsordninger: en kapitalpension, som blev udbetalt på én gang, en livrente, som blev udbetalt livslangt, og en ratepension, som blev udbetalt over 10 år.

Det gjorde jeg med stort held, bortset fra at jeg gennem 35 år havde opsparet ca. en million i Danica på en kapitalpension, som bare gav mig et afkast på 1.000 kr. på et år! Det blev jeg rasende over, og derfor flyttede jeg min kapitalpension til et spærret depot i banken og valgte at investere selv. Jeg satte pengene i en blanding af obligationer og aktier, hvilket har givet et helt andet og bedre afkast.

Da jeg officielt gik på pension som 65-årig, hævede jeg min livrente, og den lever jeg nu af sammen med folkepensionen. Jeg har endnu ikke gjort brug af hverken min kapitalpension, som jeg har ændret til en aldersopsparing, eller min ratepension. Jeg arbejder stadig, og i år har jeg tjent mere, end jeg må, så derfor har de sat min folkepension ned.”

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk