Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Freja Dam, ny kandidat

I 2019 var jeg med til at starte en freelanceklub for kulturmediet Soundvenues freelancere. Arbejdet har mundet ud i markante forbedringer af vores arbejdsvilkår og knap en fordobling af vores honorarer. Ud fra den erfaring vil jeg gerne hjælpe og inspirere freelancere på andre medier til at organisere sig i faglige klubber – også på mindre medier og kulturmedier, hvor skribenterne måske ikke er ligeså opmærksomme på at stille krav til deres arbejdsgiver.

Freja Dam

Ivan Boll

Jeg er skrivende kulturjournalist med fokus på min store passion, film og serier, som jeg skriver om for bl.a. Soundvenue, Politiken, Information og Filminstituttets nyhedstjeneste. Jeg er uddannet cand.mag. i Filmvidenskab fra Københavns Universitet og journalist fra Columbia Journalism School i New York.

Hele mit arbejdsliv er foregået på løse vilkår: først i en række vikariater og projektansættelser som kommunikationsmedarbejder i Filminstituttet og siden 2016 som freelancer på fuld tid. Jeg oplever prekariseringen på egen krop og vil gerne kæmpe for rimelige honorarer og arbejds- (og dermed leve-) vilkår for den voksende gruppe af freelancere i vores fag.

Udover de faglige klubber vil jeg derfor også gerne arbejde for indgå og forbedre aftaler for freelancere på de større medier, der har en overenskomst med DJ. Der er al for stor forskel på lønforhold for fastansatte og freelancere, og i en tid hvor medierne i stigende grad benytter freelancere, er det i alles interesse at forbedre forholdene.

Endelig vil jeg gerne kæmpe politisk for et mere retfærdigt og gennemskueligt barselssystem. Det er et kæmpe demokratisk problem, at potentielt halvdelen af vores medlemmer havner i økonomisk usikkerhed for at sikre fremtidens befolkning.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk